La selecció espanyola encaixa una sorprenent derrota contra França en el seu debut al Mundial (72-66)

La selecció espanyola ha començat amb mal peu la participació al Mundial de bàsquet de Turquia. L'equip de Sergio Scariolo, un dels grans favorits a lluitar per la medalla d'or, ha caigut de forma sorprenent contra França en el seu debut per 72 a 66. Espanya mai ha trobat la manera d'escapar-se en el marcador davant un conjunt francès que tot i les absències de jugadors importants com Tony Parker o Ronny Turiaf ha estat capaç de donar una de les grans sorpreses del campionat. Després d'aquesta inesperada derrota, el conjunt espanyol jugarà aquest diumenge contra Nova Zelanda amb l'obligació de guanyar per no complicar-se la classificació per als vuitens de final.

Per començar, una gran decepció. Al Mundial de Turquia, la selecció espanyola de bàsquet ha començat la defensa del títol amb una inesperada derrota davant de França. L'equip de Scariolo ha fet un joc deslluït, sense idees i amb molt poc encert en atac. Tot i això en el descans encara dominaven d'un punt, 27 a 28, un marcador impropi de l'alta competició.

L'equip espanyol ha mantingut la iniciativa en la represa, amb avantatges de fins a vuit punts, però França ha sabut reaccionar a temps i al final del tercer quart la renda ha tornat a ser de només un punt, 43 a 44. I en els últims minuts, els francesos s'han posat al davant i l'equip de Scariolo ha acabat perdent els papers. Navarro, amb 17 punts, i Rudy Fernández, amb 13, han estat els millors de la selecció espanyola, mentre que Gelabale, amb 16, ha estat el millor de França.

Però un cop consumada la derrota, els optimistes ràpidament han recordat que la selecció espanyola de futbol també va estrenar-se al Mundial de Sud-àfrica perdent i va acabar sent campiona. Un precedent que es podria repetir. Aquest diumenge, Espanya s'enfrontarà a Nova Zelanda en el segon partit del seu grup amb l'obligació de guanyar si no es vol complicar l'accés als vuitens de final.