Alba Torrens ha liderat la victòria de la selecció espanyola contra Sèrbia (EFE)
Jocs Olímpics

La selecció espanyola de bàsquet femenina es desfà de Sèrbia i disputarà la final olímpica contra els EUA (68-54)

Les noies que dirigeix el tècnic català Lucas Mondelo i amb les catalanes Laia Palau, Sílvia Domínguez, Marta Xargay, Anna Cruz i Lucila Pascual a les seves files, han sumat un triomf històric i s'asseguren la medalla de plata

David CarballoActualitzat

La selecció espanyola femenina de bàsquet ha aconseguit una classificació històrica per a la final dels Jocs Olímpics de Rio en imposar-se clarament a Sèrbia per 68 a 54. Les noies que dirigeix el tècnic català Lucas Mondelo han sumat un triomf en un duel que sempre han dominat davant les actuals campiones d'Europa.

En un matx molt ajustat, Espanya ha arribat al descans amb només cinc punts d'avantatge (33-28) però en la represa, les espanyoles han obert una escletxa de 16 punts que ja ha estat definitiva i han sumat una victòria que les assegura com a mínim la medalla de plata. Alba Torrens i Astou Ndour, amb 14 punts cadascuna, han liderat l'històric triomf espanyol, que ja espera rival en la gran final.

Els Estats Units, rival a la final

La selecció espanyola, amb les catalanes Laia Palau, Sílvia Domínguez, Marta Xargay, Anna Cruz i Lucila Pascual a les seves files, jugaran la primera final olímpica de la història del bàsquet femení estatal contra els Estats Units, que en la segona semifinal s'han imposat a França per 86 a 67.

El "Dream Team" femení, gran candidat a revalidar l'or olímpic, ha hagut de suar més del previst per acabar amb la resistència de les franceses, que han plantat cara tot i els 19 punts de diferència del marcador final. Les nord-americanes són les grans favorites i ja van derrotar Espanya a la fase de grups per un contundent 103 a 63. L'objectiu de la selecció espanyola a la final de dissabte serà intentar donar més batalla en un rival gairebé invencible.

Anar al contingut