Els jugador iranians sí que han cantat l'himne abans del Gal·les - Iran
Els jugador iranians sí que han cantat l'himne abans del Gal·les-Iran
Mundial 2022

La selecció d'Iran canta l'himne enmig de la repressió i la detenció d'un exjugador crític

Els jugadors de l'equip entrenat per Carlos Queiroz defugen la polèmica entonant el cant abans del Gal·les-Iran

Redacció Esport3Actualitzat

La polèmica va esclatar al país iranià quan dilluns, abans de l'Anglaterra-Iran, els jugadors iranians no van cantar el seu himne. Aquest fet va generar un gran rebombori al país de l'Orient Mitjà.

Aquest matí, abans del partit entre les seleccions de Gal·les i l'Iran, els jugadors iranians sí que han entonat l'himne. Al darrere, però, s'han obert tota mena de suspicàcies sobre per què sí que ho han fet aquest cop. Defugir la polèmica podria semblar un motiu més que suficient, però en les últimes hores s'ha conegut la detenció de l'exfutbolista Voria Ghafouri, llegenda del futbol a l'Iran, per les seves crítiques contra el règim del país.

L'exestrella de l'equip més important de la regió --l'Esteghal-- va mostrar la seva animadversió contra el govern iranià i les autoritats estatals van procedir a detenir-lo, tal com apunta l'agència iraniana Tasnim. Ghafouri sempre s'ha mostrat favorable a les causes maltractades pel règim. La seva detenció es justifica després "d'insultar i soscavar l'equip nacional de futbol iranià i fer propaganda de la República Islàmica".

Ghafouori va donar suport al fet que la selecció de l'Iran no cantés l'himne en el seu primer partit del Mundial de Qatar. A més, sempre s'ha mostrat favorable a les causes maltractades pel règim, especialment al poble de Kurdistan. L'assassinat de la jove Jina Mahsa Amini, que va erigir-se com a símbol del feminisme a tot el món, també ha estat un referent de les protestes de l'exdefensa iranià.

 

Ghafouri no és la primera persona que pateix en primera persona la repressió del govern iranià, ja que fa poques setmanes una altra llegenda del futbol, Ali Daei, també va ser detingut per criticar el govern del seu país.

Mira els gols de la victòria d'Iran sobre Gal·les

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut