Dani Alves celebrant l'or olímpic amb 38 anys
Dani Alves jugarà el mundial amb 39 anys (Reuters)
FUTBOL

La selecció brasilera convoca Alves i Coutinho

Tite ha seleccionat també quatre madridistes i un matalasser, en una convocatòria que pot entrar en conflicte amb els quarts de final de la Copa del Rei

Redacció Esport3Actualitzat

Convocatòria amb sorpreses la que ha anunciat aquest dijous el seleccionador brasiler, Adenor Leonardo Bachi, Tite. El tècnic compta amb Dani Alves i Philippe Coutinho per als partits classificatoris del Mundial de Qatar 2022, que han de disputar contra l'Equador i contra el Paraguai entre finals de gener i principis de febrer. Tite ha reiterat d'aquesta manera la confiança que té dipositada en Alves, tot i els seus 38 anys, i també en Coutinho, que ha estat molts mesos lesionat i gairebé no ha jugat en les darreres setmanes.

Alves s'ha perdut les últimes convocatòries perquè no tenia equip i li faltaven minuts, però la selecció brasilera l'ha tornat a seleccionar tan bon punt ha debutat amb el Barça. Haurà de competir per un lloc a l'onze precisament amb l'exblaugrana Emerson Royal. En el cas de Coutinho, que acaba d'aterrar a l'Aston Villa, Tite s'ha desfet en elogis cap a ell.

"És un jugador important de creació i de finalització. Està recuperant el millor nivell i està en condicions de tornar."

Quatre jugadors del Madrid i un de l'Atlètic

A més de les convocatòries d'Alves i Coutinho, destaquen també les dels madridistes Militao, Casemiro, Rodrigo i Vinícius Júnior. Tite ha demanat calma amb Vinícius, ja que creu que s'estan generant massa expectatives sobre ell. En tot cas, per als partits contra l'Equador i el Paraguai serà un dels jugadors que atraurà més protagonisme, també per l'absència de Neymar, que s'està recuperant d'una lesió al turmell esquerre. Per la seva banda, l'Altètic de Madrid també hi tindrà un representant, Matheus Cunha. En canvi, Renan Lodi n'ha quedat fora per no estar vacunat amb la pauta completa.

Conflicte amb la Copa del Rei

La convocatòria d'aquests jugadors amb el Brasil pot crear un maldecap al Barça, a l'Atlètic de Madrid i, sobretot, al Reial Madrid. El segon partit del Brasil, que disputarà contra el Paraguai l'1 de febrer, coincideix en data amb els quarts de final de la Copa del Rei. El Madrid, en cas de classificar-se per a aquesta ronda, en seria el més perjudicat amb quatre futbolistes menys. El Barça només perdria Dani Alves.

La llista sencera del Brasil per als partits contra l'Equador i el Paraguai és la següent: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City) i Weverton (Palmeiras); Dani Alves (Barça), Emerson Royal (Tottenham), Alex Sandro (Juventus), Militao (Reial Madrid), Marquinhos (PSG), Gabriel Magalhaes (Arsenal),Thiago Silva (PSG) i Alex Telles (Manchester United); Casemiro (Reial Madrid), Fabinho (Liverpool), Bruno Guimaraes (Lió), Gerson (Olympique de Marsella), Fred (Manchester United), Philippe Coutinho (Aston Villa) i Lucas Paquetá (Lió); Raphinha (Leeds), Antony (Ajax), Rodrigo (Reial Madrid), Everton Ribeiro (Flamengo), Gabriel Jesús (Manchester City), Vinícius Júnior (Reial Madrid), Matheus Cunha (Atlético de Madrid) i Gabriel Barbosa (Flamengo).

Anar al contingut