Mundial 2022

Els jugadors d'Alemanya es tapen la boca per les censures de la FIFA

La "mannschaft" fa gestos per respondre a la pressió de la societat, que demana als jugadors compromís contra les mesures restrictives de la FIFA

Redacció Esport3Actualitzat

La Federació Alemanya ha recorregut per via d'urgència al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per poder utilitzar el braçal amb l'arc de Sant Martí contra la discriminació del col·lectiu LGTBIQ+ a Qatar. Fins ara, les amenaces de la FIFA contra les seleccions que decideixin lluir el braçalet amb el lema One Love en favor de la diversitat i la tolerància han eclipsat l'estrena de la selecció alemanya de futbol al Mundial de Qatar.

Al país centreeuropeu, nombrosos locals habituats a oferir els partits s'han decantat pel boicot. El futbol hi serà present en altres formes: conferències sobre propaganda i esport o campionats de futbolí.

De moment, la protesta dels jugadors ha estat tova per a les exigències de la societat teutona. En l'estrena de la "mannschaft" contra el Japó, el capità, Manuel Neuer, ha saltat al camp amb el braçalet que imposa la FIFA, tot i que l'ha amagat sota la màniga. Això sí, en la foto d'equip, tots els membres de l'onze titular s'han fotografiat tapant-se la boca amb la mà.

El capità alemany, Manuel Neuer, ha saltat al camp amb el braçalet que imposa la FIFA, tot i que l'ha amagat sota la màniga
Manuel Neuer ha saltat al camp amb el braçalet que imposa la FIFA, tot i que l'ha amagat sota la màniga (Reuters)

Per la seva banda, la ministra alemanya de l'Interior, Nancy Faeser, s'ha presentat a la llotja de l'estadi Khalifa amb el braçal One Love:

Pèrdua de patrocinis

La tebiesa li està sortint cara a la selecció alemanya. Algunes empreses, com és el cas de la cadena de supermercats REWE, han decidit fer un pas endavant i retirar el suport a la participació de la "mannschaft" al Mundial. I des de la Federació Alemanya de Futbol s'han afanyat a desmarcar-se de la FIFA, a presentar un recurs d'urgència davant el màxim Tribunal de l'Esport i a anunciar l'oposició frontal al seu actual president.

Aquest dimecres, la FIFA ha concretat les conseqüències de lluir el braçalet One Love o un arc de Sant Martí. Les ha explicat Bernd Neuendorf, president de la Federació Alemanya de Futbol:

"Això vol dir que l'àrbitre hauria de reaccionar. La FIFA ha deixat clar i per escrit que en cas de portar el braçalet pot activar la comissió de disciplina, la qual podria aplicar més sancions."

La pressió recau sobre els jugadors, a qui una part de la societat alemanya demana compromís amb els valors que representen. Una pressió que ja es va notar als camps durant els últims partits de la Bundesliga i que va culminar amb una performance amb milers d'espelmes dedicades als obrers migrants que han mort construint els estadis de Qatar.

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut