Handbol

La segona vida de Pau Navarro

L'exjugador del BM Granollers va quedar en cadira de rodes per culpa d'un accident un mes després de debutar amb el primer equip. El seu positivismne ha estat clau en la seva recuperació. I l'amistat, un motor amb una única direcció possible: tirar endavant.

Jordi BentanachsActualitzat

El 17 de setembre de 2018 la vida de Pau Navarro es va esfumar durant uns segons i quan va tornar, ho va fer, canviada de dalt a baix. En un cotxe viatjaven quatre amics camí de Girona per veure un partit de futbol a Montilivi. S'havien conegut als equips inferiors del BM Granollers i tot i que el destí esportiu els havia separat la seva amistat es mantenia intacta.

Aquell dia un accident ho va canviar tot. Dos dels ocupants del cotxe, Xavier Pocurull i Martí Batallé van perdre la vida. Pau Navarro, en estat greu va quedar tetraplègic i el seu millor amic, Òscar Oller en va sortir il·lès.

Del somni olímpic, al paralímpic

Pau Navarro feia tot just un mes que havia debutat amb el primer equip del BM Granollers. Pivot dominador de 1,93 d'altura, 95 kilos i una capacitat d'absorvir el coneixement privilegiades el feien ser futur i en gran part ja present de l'equip vallesà. Medalla de plata al mundial juvenil de 2017 els Jocs Olímpics sempre havien estat presents en els seus somnis.

Ara, després de mesos de recuperació a l'Institut Guttmann ha tornat a agafar les regnes de la seva vida i ha fet girar el penell dels somnis. No seran els Jocs Olímpics però lluitarà amb totes les seves forces perquè siguin els Jocs Paralímpics.

Un exemple a la Guttmann

La neuròloga Maria Sainz ha tractat des del primer dia el cas d'en Pau. Des de la Guttmann es fa tant cas a la lletra i el número de les vèrtebres afectades;C5, C6,C7 com a l'estat anímic i psicològic dels pacients des del primer dia que entren en règim tancat.

"Des del primer hem comptat amb la seva actitud positiva i les seves ganes de millorar i això ha fet la rehabiltació molt més fàcil" comenta la neuròloga.

Gràcies a moltes hores de treball en només 3 mesos en Pau ha recuperat 9 dels 22 quilos que va perdre i ha guanyat molt en autonomia. Després d'unes obres d'adaptació a casa i ja en règim obert en Pau va visitar el Palau Olímpic al costat de l'Òscar Oller, l'altre supervivent de l'accident.

S'ha de tirar endavant

El BM Granollers és una família. Tothom es coneix. Quan en Pau i l'Òscar creuen el carrer, abans i tot d'entrar al Palau, ja els saluda tothom. Amb excompanys comenten l'actualitat del club i parlen de plans de futur. Els típics de dos joves de 19 anys. Viatges, estudis, projectes. Sempre amb en Martí i en Xavier en el record

"Ha estat un desastre tot plegat. Sempre els tenim presents però s'ha de tirar endavant" diu l'Òscar.

"Les cames em serien igual si tingués aquí en Martí i en Xavi però a ells els agradaria veure'm treballar i estar fort i això és el que faré per ells" diu en Pau.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut