Johan Cruyff jugant amb la samarreta blanca i el braçalet de capità
Johan Cruyff jugant amb la samarreta blanca i el braçalet de capità
barça

La segona samarreta del Barça 2023-24 serà blanca; la primera, clàssica

La junta presidida per Joan Laporta fa uns mesos que va aprovar un disseny que Nike fa anys que proposa

Redacció Esport3Actualitzat

La segona samarreta del Barça la temporada 2023-24 serà blanca. Com ha avançat el diari Sport, i ha pogut confirmar Esport3, la decisió va ser aprovada fa uns mesos per la junta presidida per Joan Laporta. La directiva està segura que, passat l'impacte inicial, esdevindrà una de les equipacions més venudes de la història del club.

D'aquesta manera, i després de dècades alternant múltiples combinacions de tonalitats, sempre esquivant l'ús del blanc, a partir de l'estiu vinent el FC Barcelona recuperarà un color que no llueix lluny del Camp Nou des del 1978, a l'estadi de l'Aston Villa. El cert és que va ser habitual als tornejos continentals fins que el groc el va substituir a finals dels 70.

Abans d'iniciar la present temporada van circular imatges de l'actual tercera equipació, presidida per una gran creu blaugrana al pit, amb el fons blanc. Finalment, però, es va tenyir de gris sense que en transcendissin els motius. El 2019 la directiva de Josep Maria Bartomeu ja no havia acceptat aquesta proposta de Nike, fabricant que fa temps que insistia a apostar pel blanc:

Samarreta blanca per al Barça
Proposta rebutjada de samarreta blanca per al Barça (2019)

L'any següent a la Copa d'Europa de Wembley (temporada 1992-93), el dream team va vestir amb unes franges blanques a les mànigues, un disseny de la marca Kappa que no va estar exempta de polèmica.

Esperant les primeres filtracions

Encara no s'han filtrat imatges del tan esperat model, però sembla evident que, entre els detractors del color que identifica l'etern rival i els partidaris de trencar amb el tabú dels darrers anys, la nova samarreta blanca no deixarà ningú indiferent.

Per cert, la mateixa informació signada per Joan Vehils també s'aventura amb el disseny del primer uniforme de l'any vivent, que podria recuperar les clàssiques franges gruixudes --especifiquen que en serien tres-- en blau i grana.

Anar al contingut