Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, ha anunciat les mesures
Esports

La Secretaria General de l'Esport aprova mesures d'ajuda a clubs i a esportistes catalans

A més de mesures especials per facilitar la liquiditat del sector esportiu, Gerard Figueres anuncia que es prorroga durant un any el programa de l'Alt Rendiment Català

Actualitzat

La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física ha anunciat una ajuda destinada als clubs catalans que estiguin passant per problemes econòmics per l'aturada en sec d'activitat i d'ingressos que ha provocat la pandèmia del coronavirus. Igualment, ha fet oficial que manté el programa d'Alt Rendiment Català destinat a 530 esportistes amb opcions de ser olímpics. 

Entre altres mesures, les ajudes econòmiques per a les entitats esportives consisteixen a avalar el 80% dels crèdits que puguin demanar, amb un 20% de risc a càrrec de l'entitat financera. Aquests crèdits tenen un any de carència i es poden tornar en 4 anys

També s'obrirà una línia de finançament 10 milions d'euros, per a operacions d'entre 20.000 i 300.000 euros, per a aquelles entitats que no puguin accedir a demanar crèdits financers. Aquestes ajudes tindrien una carència d'1 any i es podrien retornar en 5 anys.

A més, també es prorroga el programa de l'Alt Rendiment Català, inicialment previst per al cicle 2017-2020, i així es garanteix que els 530 esportistes que s'acullen a aquest programa podran tenir les mateixes opcions d'arribar als Jocs Olímpics de Tòquio, que s'han posposat fins al 2021. 

Anar al contingut