Rugbi

La Santboiana aconsegueix un triomf còmode al camp del Cajasol Ciencias (13-34)

La UE Santboiana s'ha desfet amb solvència del Cajasol Ciencias a Sevilla, en un matx que ha dominat a la perfecció (13-34). Els catalans han trencat el partit amb dos assaigs al primer període (6-17 al descans), i a la segona part han sabut ampliar l'avantatge sense patiments tot i trobar-se deu minuts en inferioritat per la groga que ha vist Stavrou. El neozelandès Isaac Thompson, autor de la primera marca visitant, s'ha mostrat infal·lible amb els xuts i Ryan Le Roux, que ha entrat a la segona part ha plantat la pilota dues vegades a la zona de marca, ha rematat la feina. Defensivament, els de Sant Boi han treballat bé, limitant la producció del rival i han evitat els assaigs del rival, i ofensivament han aconseguit un punt de bonus.

La UE Santboiana, que ha aconseguit la setena victòria consecutiva, s'ha avançat als cinc minuts de partit, gràcies a un cop de càstig picat per Isaac Thompson. El neozelandès començava així un partit en el que es mostraria infal·lible. La resposta andalusa, als 12 minuts, l'ha protagonitzat Selu Ortega, picant amb el peu per igualar el matx a 3. Thompson ha estat el protagonista absolut en els primers minuts, i amb una escapada que ha deixat descol·locat el sistema defensiu sevillà, ha fet el primer assaig del partit, completant l'acció amb la transformació.

A la mitja hora de partit, el sud-africà Burger Geldenhuys ha aprofitat un servei d'Oliver per, amb habilitat, posar el 3-15 al marcador, que l'ha ampliat Isaac Thompson amb una nova conversió (3-17). Abans del descans, els andalusos han retallat distàncies, amb un nou cop de càstig que novament Selu Ortega ha convertit. Amb avantatge d'onze punts per als visitants, s'ha arribat al descans.

En els primers minuts de la represa, el jugador santboià Starvou ha vist una targeta groga i ha deixat deu minuts en inferioritat el seu equip, però aquesta situació no ha posat en perill l'avantatge dels catalans, que als nou minuts del segon període han arribat als vint punts (6-20) amb un nou cop convertit per Thompson amb una precisa puntada. A partir d'aquí, les regnes les ha agafat Ryan Le Roux, que després d'entrar al camp ha liquidat definitivament el matx amb dos assaigs, al minut 62 i al 68, un fet que ha permès als de Sant Boi sumar un punt bonus. Corey Smith ha salvat l'honor andalús amb l'únic assaig local, quan el partit ja estava decidit.