Curses Populars

La Sansi es corre enmig de grans mesures de seguretat per la Covid

Els atletes africans establerts a Catalunya Buba Sabaly i Douae Ouboukir han estat els campions en categoria elit

Ruth Gumbau VelascoActualitzat

La quaranta-unena Sant Silvestre del Masnou, més coneguda com La Sansi, s'ha pogut celebrar sense incidències, malgrat la Covid. Això sí, amb moltes precaucions. Als participants se'ls ha pres la temperatura abans d'entrar, se'ls ha posat gel hidroalcohòlic a les mans i se'ls ha col·locat amb prou distància els uns dels altres per fer la cursa el més segura possible.

Els corredors han sortit com si es tractés d'una graella de motos, en fileres de 4 corredors i en intervals de 5 segons entre cada filera.

La Sansi del Masnou, la més antiga de Catalunya, ha estat la primera de l'Estat a rebre l'autorització per celebrar-se i ha hagut de passar els filtres del Procicat, de l'Ajuntament del Masnou i de les federacions catalana i espanyola d'atletisme. Les ganes de córrer hi eren, i prova d'això és que els dorsals van volar en només 3 dies. El límit de 900 corredors va esperonar els participants a afanyar-se a recollir el seu.

A la Sant Silvestre s'han corregut dues curses populars i una d'elit. En categoria masculina ha guanyat el senegalès resident a Lloret Buba Sabaly, amb un temps de 14 minuts i 36 segons. L'han seguit Miquel Domènech, dos segons després, i Roberto Alaiz, sis segons després de Sabaly.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Douae Ouboukir. La marroquina, que viu a Catalunya, ha fet un temps de 16 minuts i 55 segons. Gisela Carrión ha estat segona amb 10 segons més, i ha completat el podi Victoria Sauleda, 25 segons més tard que la campiona.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Douae Ouboukir

Només les categories d'elit han gaudit de cerimònia de premis, ja que les mesures de prevenció per la Covid-19 han fet que s'hagin hagut de suspendre les cerimònies de les categories populars. Organització i corredors s'han pres la cursa com un assaig de La Cursa dels Nassos, que se celebrarà per Cap d'Any.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut