Lliga de Campions

La Roma, una lloba amb pell de xai

L'equip italià és tercer a la Serie A en la primera temporada amb Di Francesco a la banqueta i Monchi com a director esportiu

Eloi SansaActualitzat

La Roma no ha aconseguit plantar-se històricament a l'elit del futbol italià per bé que gairebé sempre ha sigut la principal alternativa al domini dels equips del nord. Amb 3 Lligues i 9 Copes d'Itàlia, l'equip de la "Lloba", com se'l coneix popularment, té com a gran estigma la final de la Copa d'Europa del 1984, jugada a Roma mateix i perduda davant el Liverpool a la tanda de penals.

L'actualitat de la Roma passa pel seu director esportiu, Ramón Rodríguez, "Monchi", que després de fer miracles al Sevilla, ha traslladat el camp d'operacions a la capital italiana. Amb el tècnic Eusebio di Francesco, un ex de la casa jove però amb experiència, que promulga un futbol de toc sense descuidar la tradicional atenció defensiva italiana, la Roma està superant la primera temporada post-Totti amb nota: tercers a la Lliga -tot i que sense opcions ja a l'"scudetto"- i als quarts de la Champions.

Les peces claus en aquesta bona marxa són diverses: Alisson Becker, el porter titular de la selecció brasilera, posa el cadenat. Manolas i Fazio, experiència a l'eix de la defensa, i Nainggolan i De Rossi, al mig del camp, asseguren un plantejament difícil de superar sense prendre riscos. Mentrestant, en atac, Edin Dzeko remata tot el que li envien especialment Nainggolan (7 assistències), Diego Perotti i Cengiz Ünder, l'extrem turc de 20 anys que està sent la sensació de la temporada, amb 5 gols fins ara.      

Els precedents del Barça amb la Roma a la Champions són escassos però es pot dir que l'equip de la capital ja coneix la ira de Messi: el Barça els va guanyar 6-1 en la fase de grups de la temporada 2015-2016 amb doblet de l'argentí i de Luis Suárez. El partit venia marcat pel partit d'anada (1-1), amb un gol del mig del camp de Florenzi per als romans, i la brutal entrada de Nainggolan a Rafinha, que el va tenir lesionat durant mig any.

Abans, la Roma i el Barça s'havien vist les cares també en fase de grups, la temporada 2001-02. El Barça de Rexach va suar per firmar un empat al Camp Nou (1-1) però va rebre un dur correctiu a Roma (3-0).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut