Zaniolo ha fet els dos gols de la Roma (Reuters)

La Roma no remata el Porto i haurà de patir en la tornada a Do Dragao (2-1)

Els italians s'han avançat amb dos gols de Zaniolo, però Adrián López ha retallat distàncies i dona esperances de classificació als portuguesos en un duel en què Iker Casillas ha seguit fent història a la Champions

David CarballoActualitzat

La Roma i el Porto es jugaran el pas als quarts de final de la Champions en el partit de tornada a l'estadi do Dragao. A l'anada disputada a l'Olímpic romà, els italians s'han imposat per un ajustat 2 a 1, un resultat que ho deixa tot obert.

La primera part ha estat molt ensopida, amb dos equips més pendents de no encaixar que d'atacar la porteria contrària. L'única ocasió clara de perill l'ha tinguda Dzeko, que ha estavellat un xut potent al pal.

En la represa, italians i portuguesos han estirat les seves línies i el duel ha tingut més alternatives a les dues àrees. Danilo, amb un cop de cap creuat, ha donat el primer avís de perill dels visitants i Pellegrini ha donat la resposta dels locals amb un xut aturat per Casillas.

L'empat inicial s'ha mantingut fins al minut 71, quan Zaniolo ha inaugurat el marcador amb un xut creuat després d'una bona deixada de Dzeko. I sis minuts després, els dos mateixos protagonistes han generat la jugada del 2 a 0. Dzeko ha xutat al pal i el refús l'ha recollit Zaniolo per fer el segon i encarrilar la classificació de la Roma per als quarts de final.

El Porto ha reaccionat i ha estat capaç de retallar distàncies en el minut 79 en una jugada afortunada culminada per l'asturià Adrián López. Un gol que dona esperances als portuguesos de cara al partit de tornada el pròxim 6 de març-

Casillas fa història en jugar la seva 19a ronda de vuitens de Champions

Iker Casillas ha fet història aquest dimarts durant la visita del Porto a l'estadi Olímpic de Roma i ha disputat per 19a vegada els vuitens de final de Lliga de Campions de la seva carrera , fet que suposa un rècord absolut.

El porter madrileny, de 37 anys i guanyador de tres títols de Champions, tots amb el Reial Madrid (2000, 2002 i 2014), ha sortit a l'onze titular del tècnic portuguès Sergio Conceiçao i ha afegit un altre rècord a la seva col·lecció particular.

El porter de Móstoles va aconseguir almenys els vuitens de final en totes les 16 temporades viscudes al Reial Madrid, de 1999 a 2015, i ho va fer en tres ocasions des que, fa quatre anys, va deixar al conjunt madridista per signar amb el Porto .

Casillas també és a més el jugador que més partits ha disputar en la història de la Lliga de Campions (178), per davant del portuguès Cristiano Ronaldo, segon amb 162, i del català Xavi Hernández, tercer amb 157.