FUTBOL

La robot Joyce connecta recluses amb el primer equip femení del Barça

A la Ciutat Esportiva del Barça s'hi pot trobar un enginy que teledirigeixen col·lectius vulnerables, com recluses de Can Brians, amb l'objectiu que se'ls pugui obrir una finestra a l'esport femení blaugrana

Jordi BentanachsActualitzat

Febrer del 2019. A la festa d'aniversari de la Joyce hi van convidar Leo Messi. Ella des de l'Hospital de la Vall d'Hebron i ell des de Lió, on el Barça jugava partit de Champions. La Hilda, la mare de la Joyce, recorda aquell dia amb un somriure. "He saludat el Messi!", cridava la Joyce emocionada

"Ella feia 8 mesos que estava ingressada a l'hospital. Va ser una estona en què ella es va oblidar d'on era i de com estava."

La Joyce es va poder connectar amb Leo Messi des de l'hospital

La Joyce, malalta de leucèmia, va poder teletransportar-se a Lió gràcies al robot Pol, a qui ara li ha sortit una germaneta. Es diu com ella en record d'aquella nena a qui se li il·luminaven els ulls parlant amb els seus ídols.

Recluses i jugadores, connectades en la distància

La primera passejada, la Joyce l'ha fet per la ciutat esportiva teledirigida des de la presó de Brians 1 amb un objectiu clar, trobar les jugadores del primer equip femení. Una per una saluden les recluses gràcies a la pantalla i als micròfons que té incorporats el robot, que els permeten interactuar. Una jornada diferent que trenca rutines i obre finestres als murs, explica la Nati, reclusa de Can Brians.

"Aquí són 24 hores 7 dies a la setmana que veus sempre el mateix, i veure un camp de futbol et fa il·lusió."

Jugadores i recluses s'acomiaden desitjant-se bona sort, unes per al següent partit i les altres per a la vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut