Luis Rubiales en el discurs a l'RFEF
Luis Rubiales durant el discurs a l'assemblea de l'RFEF (Reuters)
FUTBOL

L'RFEF celebrarà eleccions el primer trimestre del 2024

Francos ha desitjat que els canvis serveixin "per tancar la crisi"

Redacció Esport3Actualitzat

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, ha confirmat aquest dijous que les eleccions a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) se celebraran el primer trimestre del 2024 i ha desitjat que els canvis als quals es va comprometre l'entitat serveixin "per iniciar el camí per tancar la crisi definitivament".

El secretari d'estat per a l'Esport ha valorat els primers canvis empresos per la RFEF després de la reunió entre el CSD, la Federació i les jugadores, entre els quals hi ha la destitució d'Andreu Camps com a secretari general.

"Els compromisos s'han de complir. Van exigir i van sol·licitar els moviments que havien demanat en el seu comunicat, i si han començat a complir els primers canvis, entenc que seguiran complint allò a què es van comprometre amb les jugadores. Conec els detalls i les exigències de les reunions a les quals he assistit, però les exigències eren els canvis en departaments que elles van posar al comunicat de divendres, sense noms. En les reunions en què hi va haver el govern, elles van dir que la RFEF sabia els noms, i la Federació es va comprometre a fer-los. Jo no sé els noms, és un tema aliè al govern, però no és aliè que si hi ha un compromís de reestructuració s'ha de produir. Estarem atents"

 

Després d'aquesta reunió impulsada per Francos a l'inici de la concentració de la selecció, el govern espera que es doni "per iniciat el camí per tancar la crisi definitivament". "Jo no parlo de netejar o no netejar… Hem arribat a l'extrem que les jugadores han sol·licitat uns certs canvis, i l'altre dia vam estar davant d'un risc clar de no competir a la Lliga de Nacions si no es feien aquests canvis", va confessar.


"La bona notícia és que el que dimarts semblava que anava cap a un precipici ha acabat sent l'inici d'un camí per a una solució. Esperem que guanyin confiança i il·lusió per competir per Espanya; el govern les acompanyarà. És important que les jugadores competeixin a Suècia i Còrdova, que es guanyi normalitat i que elles guanyin confiança. Això transmet una imatge més bona cap a l'exterior que la de les darreres setmanes."

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
Anar al contingut