Ciclisme

La revolució del ciclisme femení arriba a la Titan Desert

L'equip Doménica, amb 30 participants, fa història a la Titan més femenina de tots els temps. La cursa triplica les participants de l'any passat.

Jordi BentanachsActualitzat

La Titan Desert, una de les proves més dures de mountain bike del món comença diumenge la seva tretzena edició. Respecte l'any passat s'ha triplicat el nombre de participants femenines i bona part de la culpa d'aquest "boom" el té un equip català, el Doménica.

Salutacions abans de l'últim entrenament. Les bicis de muntanya ja viatgen cap al Marroc. Avui toca fer cames amb les de carretera. Hi ha set que són les més puntuals, però en venen més, moltes més. Fins a 30. L'equip Doménica causa sensació allà on pedalen, i la Titan Desert no serà una excepció.

De quin repte estem parlant? Doncs d'una de les curses per etapes de bicicleta de muntanya més dures del món. Tenen al davant més de 600 quilòmetres, i 7.500 metres de desnivell acumulat. Passos a la serralada de l'Atles per sobre dels 2.300 metres d'altura i dunes amenaçadores. Una altra dificultat: moltes d'aquestes ciclistes no només s'estrenen en una cursa sinó que no tenien ni bici de muntanya.

Difícilment es repetiran els somriures dels entrenaments en la primera etapa, considerada una de les més dures de la història de la prova, però el seu missatge ja l'han llançat als quatre vents.

 

ARXIVAT A:
Titan Desert
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut