Hoquei patins

Retirada de Maria Rosa Tamburini, una de les pioneres de l'hoquei patins femení

Amb 34 anys, i després de 25 temporades al PHC Sant Cugat, Tamburini recorda els seus inicis i reflexiona sobre l'evolució d'un esport que ha canviat molt des que hi va començar a jugar

Joan Ferran MartíActualitzat

Amb 34 anys, i després de 25 temporades al PHC Sant Cugat, Maria Rosa Tamburini ha recordat en una entrevista a TV3 els seus inicis en el món de l'hoque sobre patins femení i també ha reflexionat sobre l'evolució d'un esport que ha canviat molt des que hi va començar a jugar.

Els inicis en l'hoquei

"El patinatge no era el meu fort i em decantava cap al futbol. Llavors va venir l'entrenador del meu germà i em va dir si volia jugar a hoquei patins. I vaig dir 'ostres, doncs provem-ho!'. I m'hi vaig enganxar. Per sort, el Sant Cugat era un club pioner que feia equips mixtes i vaig poder jugar amb nois. Crec que érem una espècie tan rara, vull dir que nenes juguessin amb nens... i la gent deia: 'Ui, una nena jugant? Com pot ser que una nena jugui? Les nenes no fan hoquei!'.

Començar al primer equip amb 12 anys

"Arribar a un primer equip amb 12 anys és molt difícil. Bàsicament, perquè estàs jugant amb els teus amics i gent de la teva edat, i passes a un equip de noies que no han jugat mai a hoquei, que són germanes de jugadors, que estan aprenent a patinar i que, a més, tenen 18 o 20 anys. Llavors, és un equip molt descompensat".

El futur de l'hoquei femení

"L'evolució ha sigut molt gran i jo crec que la creació de l'OK Lliga femenina ha portat també un punt de professionalització. Que em considerin una de les pioneres de l'hoquei patins femení català m'ha sorprès molt perquè jo jugava a hoquei perquè m'agradava. Però òbviament, mirant enrere, sí és cert que soc partícip de bona part dels 30 anys que existeix l'hoquei femení. I la veritat és que em fa molt feliç i a més, veient com les futures generacions, com les meves filles, tenen una base i un futur. Perquè jo, a l'hoquei femení, li veig molt futur."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut