Barça

El Barça i Leo Messi tenen molt avançada la renovació del crac argentí fins al 2022

Club i jugador tenen un acord en línies generals i només falta resoldre detalls. L'argentí firmarà per quatre temporades més i passarà a cobrar 30 milions d'euros nets per temporada

Actualitzat

El Barça i Leo Messi estan tancant els últims serrells per a la renovació de l'astre argentí. Fins que no acabi la lliga, però, no es farà l'anunci oficial de l'acord. El 10 blaugrana seguirà al Barça fins al 2022 i passarà a cobrar uns 30 milions d'euros nets per temporada.

Messi porta 12 anys en el primer equip. En aquest temps, ha tingut cinc entrenadors, tres presidents i ha firmat fins a set contractes. Del primer, amb 18 anys, no hi ha imatges, de l'últim, només hi ha fotos. Aquell dia va ser firmar i pujar a l'avió per anar jugar el Mundial 2014. Aquest és el contracte que ara es revisarà. El que acabava el 2018, amb clàusula de rescissió de 250 milions d'euros, i pel qual ingressava 19 milions, nets, per temporada.

El nou contracte s'ampliarà quatre anys més, fins al 2022, la clàusula no es tocarà i el futbolista passarà a cobrar 30 milions, nets, per temporada. La prima de renovació aniria a banda. Declarats culpables de delicte fiscal i pendents del recurs presentat, els Messi, a través dels advocats d'uns i altres, s'han preocupat perquè el nou contracte defugi de malabarismes financers.

El pare del jugador, Jorge Messi, ha allargat el termini inicialment previst per la seva última estada a Barcelona. El club, però, assegura que la negociació és a la recta final com va dir Jordi Mestres al final del partit contra el Vila-real:

Les xifres sobre el camp, precisament, són les que avalen la renovació de l'argentí. Ha superat els quaranta gols per vuitena temporada consecutiva, rècord absolut. 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut