Copa del Rei

La Reial Societat guanya l'Athletic amb un gol de penal i es proclama campió de la Copa de l'any passat (0-1)

Un solitari gol d'Oyarzabal de penal ha permès a la Reial Societat proclamar-se campiona de la Copa del Rei 2020. El conjunt txuri-urdin torna a aixecar el trofeu 34 anys després però el seu regnat durarà 15 dies, quan es disputarà l'edició d'enguany entre l'Athletic, que tindrà una nova oportunitat, i el Barça

Cristina Busquets RoviraActualitzat

En una final basca no ha pogut faltar la pluja, que ha fet acte de presència a La Cartuja durant bona part del primer temps quan la Reial Societat ha tingut la possessió però l'Athletic ha generat més perill. D'ocasions clares, però, poques. La més que més, un batzac d'Íñigo Martínez que Remiro, amb una bona mà, ha enviat fora. Just començar la segona part, el VAR ha revisat una acció compromesa d'Íñigo Mártinez al límit de l'àrea, que no ha considerat penal. El mateix jugador de l'Athletic ha estat protagonista en la següent jugada, cometent penal a Portu. Estrada Fernández li ha ensenyat la vermella directa però després de revisar-ho, ho ha rectificat per una de groga. Oyarzabal, des dels onze metres, ha marcat el gol que ha donat el triomf a la Reial Societat.

La Copa del 2020 ja té campió. La Reial Societat ha tornat a aixecar una Copa 34 anys després. L'Athletic tindrà una nova oportunitat d'aquí a quinze dies, però abans, haurà de fer el passadís al conjunt txuri-urdin, el seu pròxim rival a la Lliga.

La maledicció de Muniain

El jugador de l'Athletic, Iker Muniain, ha tocat la Copa quan sortia al terreny de joc, una acció no apta per a supersticiosos. L'acte, que ha passat desaparcebut en un primer moment, ha generat tot tipus de comentaris acabat el partit i, sobretot, amb la derrota del conjunt de Bilbao. Qui sap si amb aquest innocent acte ha portat mala sort al seu equip. Segurament, d'aquí a 15 dies, evitarà fer-ho.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut