Heurtel, en una acció del partit contra Itàlia (@EuroBasket)
Heurtel, en una acció del partit contra Itàlia (@EuroBasket)
Bàsquet

La redempció de Thomas Heurtel, l'indomable líder de França

Protagonista d'episodis surrealistes al Barça i al Madrid, és el far d'una França que ha remuntat davant Itàlia un partit que semblava perdut

Xevi BardoletActualitzat

En els quarts de final del Mundial del 2014, en un Espanya-França, un jove Thomas Heurtel va viure una de les millors nits com a jugador. Era el Mundial d'Espanya, tothom parlava d'una possible final de la selecció de Pau Gasol, Navarro i companyia contra els Estats Units. I França havia arribat a la cita carregada de baixes. L'estel·lar últim quart del base de Besiers va provocar una de les comptadíssimes decepcions d'Espanya en el que portem de segle.

Després, tots hem conegut els sonats episodis d'indisciplina d'Heurtel, a qui anomenen l'Indomable --no es perdin el perfil que li va fer Víctor Lavagnini quan va fitxar pel Barça el 2017. Abans, ja havia tingut problemes amb Txus Vidorreta a l'Alacant. A Barcelona, Jasikevicius es va cansar d'Heurtel després de 4 mesos d'entrenar-lo. Amb el capítol afegit del francès tornant sol d'Istanbul, castigat pel Barça sense pujar a l'avió de l'equip pel fet d'estar negociant amb el Madrid d'esquena al club. Molt enrere quedaven els seus dos MVP en les Copes guanyades amb Pesic.

La temporada passada, Heurtel va desaprofitar, i de quina manera, l'oportunitat del Madrid després d'una sonada escapada nocturna en plena crisi de resultats. Però Vincent Collet, seleccionador francès, sempre ha confiat en la seva mentalitat de cara a les grans competicions de països. Tot i que en aquest Eurobasket, la participació del base va perillar pel fet de tenir un acord verbal amb el Zenit de Xavi Pascual, un equip rus.

Aquest dimecres a Berlín, quan França començava acomiadar-se de l'Eurobasket davant la sorprenent Itàlia, Heurtel ha agafat tots els galons -els NBA Fournier i Gobert, no semblaven fiables. Ell ha portat el partit a la pròrroga -atenció als dos tirs lliures fallats per Fonteccio- amb una de les seves trencadisses sobre el defensor. En el temps extra ha continuat magistral i ha acabat amb 20 punts i 8 assistències, engreixant els números en el moment més crucial. Heurtel fallarà o encertarà, però mai s'arrugarà. Quin club apostarà aquesta vegada per l'Indomable?

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut