Barcelona

La queixa del lector: els Professors de la Zona Nord de Barcelona es mobilitzen

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
Ernesto Chacón és membre del col·lectiu de professors de l'ensenyament públic de Barcelona Professors de la Zona Nord. Aquest grup de docents s'han posat en contacte amb El meu 3cat24 per informar d'un seguit de jornades i accions reivindicatives que duran a terme els pròxims dies i les pròximes setmanes a la capital catalana.

Chacón explica que la situació de l'ensenyament "és bastant crítica", després de les mesures i les "retallades" que el sector públic està rebent en els últims temps i assegura que la despesa de l'estat espanyol en educació "és de les més baixes de tot Europa", cosa que comporta "un nivell i una qualitat del servei molt baixos, i per tant, un alt percentatge de fracàs escolar". També alerta que "si es retallen els recursos", les conseqüències "aniran a pitjor".

Els Professors de la Zona Nord de Barcelona estan convençuts que "el fracàs escolar no es pot combatre amb mesures com la disminució de la plantilla de docents; l'augment del nombre d'alumnes per grup; el no cobriment de les baixes, des del primer dia; la retallada dels pressupostos dels centres, com a mínim, un 25%; la reducció de recursos i material a les escoles; la reducció del temps d'organització de les activitats docents, o l'empitjorament de les condicions laborals del personal docent i no docent".

Davant aquesta situació, el col·lectiu es pregunta "en què s'invertiran tots els diners que volen treure de l'ensenyament públic". També animen a la mobilització, "tal com han fet els professionals d'altres serveis", i conviden a la primera acció reivindicativa "per tal de mostrar la nostra preocupació i el nostre rebuig a totes aquestes mesures i a la gestió de l'ensenyament públic per part del govern". Aquesta primera protesta es farà l'11 de maig, a les 11.30 hores, davant l'IES Pablo Ruíz Picasso de Barcelona, i cada dimecres se n'emprendrà una de nova.

______________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a elmeu3cat24@tv3.cat




Anar al contingut