Sadaf Khadem amb el trofeu guanyat dissabte a França (Reuters)
Sadaf Khadem amb el trofeu guanyat dissabte a França (Reuters)
París

La primera boxejadora de l'Iran renuncia a tornar al país per evitar ser detinguda

Les autoritats iranianes decreten ordre d'arrest contra Sadaf Khadem per competir sense hijab, en samarreta de tirants i pantaló curt

RedaccióActualitzat

Sadaf Khadem, de 24 anys, ha fet història aquest dissabte després de ser la primera dona iraniana que competeix en un campionat de boxa. Va guanyar la francesa Anne Chauvin en un torneig a l'oest de França.

Però l'alegria de la victòria li ha durat poc a la boxejadora iraniana. 


Les autoritats de Teheran han decretat ordre d'arrest immediat contra ella un cop torni a trepitjar el seu país.

La raó? Sadaf Khadem va competir, com la resta de participants al torneig, amb una samarreta de tirants de color verd i un pantaló curt de color vermell (els dos colors de la bandera iraniana). Sense hijab. Sense tapar els seus braços ni les seves cames.

Sabia que la seva decisió de competir sense hijab, en igualtat de condicions amb les seves competidores, no agradaria al seu país. Però no esperava que la reacció de les autoritats iranianes fos tan ràpida i dràstica. 

Ara, Sadaf Khadem ha anunciat que no tornarà a l'Iran i que vol quedar-se a França amb el seu representant, l'exboxejador Mahyar Monshipour. Monshipour, nascut a l'Iran, viu des de fa anys a França i ja té la ciutadania francesa.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

آماده ای؟؟!!! . . . بزن بریم🥊🥊🥊🥊🥊 @balintporneczi 📸

A post shared by Sadaf Khadem (@s_khadem) on

 

Les autoritats iranianes han negat que hi hagi ordre de detenció contra la boxejadora. Asseguren que tot es tracta de fake news desplegades per l'Aràbia Saudita per danyar el prestigi de l'Iran davant la comunitat internacional.

La participació de les dones iranianes en esdeveniments esportius està molt restringida, encara que els últims temps les autoritats comencen a permetre la seva participació en algunes competicions.

La federació de boxa permet ara a les dones a donar-se d'alta i competir, sempre que siguin entrenades per una dona i portin el hijab islàmic durant la competició. Però són comptades les dones que, com Sadaf Khadem, s'aventuren en aquest esport.

ARXIVAT A:
Igualtat de gènereIran
Anar al contingut