Lliga de Campions

La premsa italiana carrega contra Dida i qualifica de "farsa" la comèdia del porter

El porter del Milan Dida, que havia tingut una actuació molt desafortunada en els dos gols del Celtic, va voler aprofitar un incident d'un eixelebrat que va saltar al camp per evitar -als despatxos- la derrota del Milan. La UEFA és inflexible amb aquest tipus d'incidents de públic, però també ha ordenat als àrbitres que no permetin cap simulació. Per tant, haurà de filar molt prim a l'hora de sancionar. La premsa italiana carrega avui contra Dida, i el Milan ja ha dit que no pensa impugnar el marcador.

Actualitzat

Nit per oblidar

El Celtic acabava de marcar el segon gol. Un aficionat escocès salta al camp i el porter del Milan Dida cau fulminat. Això és la primera impressió, perquè, quan es repasssen les imatges, es veu que el contacte és mínim, que el porter brasiler fins i tot intenta perseguir el seguidor i que, al final, es deixa caure sobre la gespa, possiblement amb l'esperança que la UEFA acabés donant el seu equip guanyador. La comèdia va durar i Dida, en el temps afegit, va ser substituït pel porter suplent del Milan Kalac.

A la premsa italiana qualifiquen de farsa la comèdia del porter del Milan i celebren que, al final del partit, l'entrenador Ancelotti i Galliani, l'administrador general del club italià, descartessin presentar qualsevol recurs.

Dida no va tenir una bona nit. En el primer gol que va encaixar, a la sortida d'un córner, no encerta a rebutjar la pilota, el local McManus, al segon pal, desvia amb la cuixa i Gourcuff marca a la seva porteria. Era el minut 63. Sis minuts després, Kaká va fer l'empat de penal. Però, en l'últim minut de joc, un rebuig curt de Dida l'aprofita McDonald per marcar el gol de la victòria. Acabava el partit de futbol i començava el teatre. La UEFA té prou arguments per castigar el Celtic i també el porter Dida.

Altres precedents

Fa dues temporades, la història de Dida va ser molt diferent. En aquella ocasió no va fer comèdia i va ser la víctima d'una pluja de bengales que va caure a la gespa de San Siro. Una bengala va impactar a l'espatlla del porter brasiler, que li va fer cremades. L'Inter va ser sancionat amb la clausura del seu estadi per sis partits.

L'exemple més clar de porter trampós el trobem a Xile. Roberto "el Condor" Rojas ha passat a la història com el prototip del porter comediant. El Brasil i Xile es van enfrontar a Maracanà. Un petard va esclatar a uns metres de Rojas, que va ser retirat del terreny de joc pels seus companys amb la cara plena de sang. Poc després es descobriria que Rojas estava conxorxat amb un espectadora, que va tirar el petard, i que les ferides de la cara se les va fer amb una fulla d'afeitar que portava amagada als guants. Resultat, sanció exemplar: el porter Rojas, a perpetuïtat, i Xile, deu anys fora dels mundials.

Molt diferent, però, va ser l'actitud que van tenir Toni Prats i Pepe Reina davant de les agressions: Reina va rebre un cop d'un seguidor del Reial Madrid al Bernabéu; mentre que Prats, aleshores porter del Betis, va rebre l'agressió d'un aficionat del Sevilla. En cap dels dos casos no hi van posar més pa que formatge.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut