FUTBOL

La precandidatura de Jordi Roche a la presidència del Barça comença a articular-se

Tot i que l'empresari gironí encara no s'ha pronunciat definitivament sobre si encapçalarà o no el projecte, el seu entorn ja s'està movent i ha realitzat els primers passos en matèria de filosofia del projecte i comunicació. Roche ha pres part ja en algunes reunions.

Jordi SunyerActualitzat

Persones de l'entorn més proper de Jordi Roche, juntament amb empresaris i altres professionals identificats amb el barcelonisme, han començat a vertebrar una precandidatura per a les pròximes eleccions a la presidència del Barça, un projecte que té reservat per a Roche el paper capdavanter. Si bé l'empresari gironí, de 45 anys, encara no ha donat un sí definitiu i irreversible a encapçalar la candidatura, en els últims dies s'ha mostrat cada cop més disposat a presentar-se i il·lusionat en el projecte, i ha participat en algunes de les primeres reunions. Roche està valorant molt a consciència si fer el pas, donat que ara mateix és al capdavant d'un ambiciós projecte internacional de l'àmbit universitari: de fet, va renunciar en l'últim moment a ser el vicepresident esportiu de la candidatura de Josep Maria Bartomeu a les eleccions del 2015 al·legant motius professionals.

El grup no ha tancat encara alguns aspectes claus per a qualsevol precandidatura, com la seu, el finançament o la composició de l'equip, però ja està treballant-hi. Sí que s'ha assignat ja a un dels seus components la feina d'establir la filosofia de la precandidatura i de la campanya, i s'ha començar a dissenyar l'estratègia de comunicació. La intenció, si bé la idea inicial era preparar el terreny per a una hipotètica precandidatura de Roche el 2021, és tenir una mínima estructura enllestida en cas que es produís un avançament de les eleccions.

 

Jordi Roche ha rebut, en els últims mesos, diversos i nombrosos missatges de suport a una possible precandidatura, però, malgrat els moviments al seu voltant, encara no s'ha pronunciat de manera oficial sobre les seves intencions. Si s'acaba confirmant la seva precandidatura, Roche tornaria a la primera línia de la gestió futbolística després de presidir la Federació Catalana de Futbol (2005-08) i el Girona FC (2001-05), del qual va esdevenir màxim responsable amb només 27 anys.

Anar al contingut