fórmula 1

Lando Norris aconsegueix una increïble 'pole' a Sotxi

El britànic ha estat el més ràpid en una qualy marcada per la pluja. Carlos Sainz ha estat segon i George Russell, tercer

Francesc RosésActualitzat

Primera "pole" de Lando Norris a la Fórmula 1 al Gran Premi de Rússia. Carlos Sainz, per la seva banda, ocuparà el segon lloc a l'engraellat. Tercer, una altra sorpresa, George Russell, precisament per davant de Lewis Hamilton, que ha estat el gran derrotat en la "qualy" per la carrera del circuit de Sotxi.

La pista s'ha anat eixugant en la darrera part de la sessió, i els pilots ho han aprofitat al darrer intent amb pneumàtics llisos. Hamilton, d'entrada, ha comés una errada a l'anar cap al box, i ha trencat l'aleró davanter que li han hagut de canviar. Això li ha fet perdre segons, i no ha tingut temps per fer una volta ràpida d'escalfament abans del gir definitiu. El pilot anglès, sempre nerviós sota pressió, ha tornat a cometre una errada i no ha pogut millorar el registre, de manera que s'ha classificat quart, en una cursa en la que el seu principal rival en el Mundial, Max Verstappen, sortirà últim.

El pilot holandès no se la volgut jugar sabent que ocuparia el darrer lloc en l'engraellat i només ha rodat una estona en la Q1. L'avantatge del pilot de Red Bull es que tindrà un monoplaça ajustat per fer tot una carrera sobre sec.

Els pilots que han pogut escalfar els pneumàtics de sec durant dues voltes han estat els que han obtingut el millor resultat. Aquesta ha estat la primera "pole" de Lando Norris, que arriba després de la carrera de Monza que va guanyar el seu equip i en el que ell va acabar segon. Carlos Sainz, que ha estat a punt d'aconseguir la que també hauria estat primera "pole", ha passat una mica més aviat que Norris per la línia d'arribada, quan la pista tenia una mica més d'aigua. Demà compartirà dons la primera línia de l'engraellat amb el seu excompany. George Russell, amb Williams, també ha pogut aprofitar l'eixutament progressiu de la pista.

Bon resultat també de Fernando Alonso, que ha estat sisè, però que podria sortir rere Hamilton si penalitzen Daniel Ricciardo, cinquè, per una maniobra perillosa en la Q2. Valtteri Bottas, que havia dominat tots els entrenaments de Socchi, sortirà setè; Checo Perez vuitè i Esteban Ocon desè. Cap dels tres ha pogut donar la volta d'escalfament de pneumàtics.

La cursa promet fortes emocions, amb les possibles remuntades de Hamilton, Verstappen i Leclerc, en un circuit en el que tenir la "pole" importa molt menys que en altres traçats.

La pluja, gran protagonista

La pluja, gran protagonista

Les precipitacions que han caigut durant el matí sobre el traçat de Sochi han obligat a suspendre la tercera sessió d'entrenaments lliures. La FIA també havia anunciat que perillava la classificació, però, finalment, la situació ha millorat i els monoplaces han pogut fer la qualy sense problemes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut