Barça

La Plataforma pro Seleccions Catalanes omplirà el Camp Nou d'estelades el dia del partit contra el BATE Boríssov

La defensa del dret dels socis i aficionats del Barça a portar estelades als partits de Lliga de Campions serà l'eix central dels actes que la Plataforma pro Seleccions Catalanes realitzarà al Camp Nou el dia del partit contra el BATE Boríssov

Actualitzat

Segons ha pogut saber TV3, el dimecres 4 de novembre, en el partit de la Lliga de Campions al Camp Nou davant el BATE Boríssov, es viurà l'escenificació d'una gran protesta contra la decisió de la UEFA de sancionar el FC Barcelona per l'exhibició de banderes estelades dels seus aficionats.

En una iniciativa promoguda per la Plataforma pro Seleccions Catalanes, que comptarà amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, es desplegaran dues grans pancartes a les grades de l'estadi blaugrana, una reclamant en anglès respecte pels símbols catalans i l'altre reivindicant la llibertat d'expressió.

Paral·lelament, al carrer es repartiran 20.000 estelades entre els assistents al partit de la fase de grups de la Lliga de Campions, amb l'objectiu que el Camp Nou estigui ple d'aquest símbol de les reivindicacions nacionalistes. Un tercer acte, aquest mateix dia de partit, seria una xerrada programada per Òmnium per explicar a la premsa internacional que ha de cobrir el matx el simbolisme d'aquesta bandera.

En l'assemblea de compromissaris de diumenge passat el president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu va anunciar que la Confederació Mundial de Penyes havia activat una iniciativa per recórrer davant la justícia ordinària la segona sanció al club per les estelades. El col·lectiu Drets, que lluita contra la catalanofòbia, se li pot avançar.

Aquest grup d'advocats està treballant ja en una demanda contra la UEFA per defensar el dret a la llibertat d'expressió dels socis i aficionats blaugranes que presentaran tan bon punt la tinguin enllestida. I hi pot haver també una tercera demanda que vol presentar un grup de socis del club.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut