Bartomeu torna a demanar als jugadors del Barça que es retallin el sou
Bartomeu torna a demanar als jugadors del Barça que es retallin el sou
BARÇA

Canvi d'opinió: els jugadors s'asseuen a la negociació salarial

Al matí els representants legals dels jugadors havien expressat els seus dubtes sobre la trobada però finalment si es durà a terme

Redacció Esport3Actualitzat

No hi ha dia tranquil a can Barça. Avui hi havia previstes dues reunions del club amb els seus treballadors per tal de continuar negociant les modificacions salarials previstes per fer front a la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Una d'aquestes trobades havia de ser amb representants dels jugadors, que havien demanat tenir un procés negociador al marge de la resta de treballadors.

Al matí els representants legals dels futbolistes han fet saber al club que no hi anirien, perquè tenien dubtes sobre les garanties jurídiques que se'ls oferia en el procés. Finalment, però, aquesta reunió es produeix tal i com estava prevista.

El cas és que per al Barça es cabdal aconseguir aquesta rebaixa de la massa salarial per fer front a la crisi, que ha retallat un 30 per cent els ingressos previstos i que va fer que la temporada passada es tanqués amb 97 milions de pèrdues. Alguns futbolistes, com Piqué, De Jong, Ter Stegen o Lenglet ja han acceptat una rebaixa del sou d'aquesta temporada, a canvi d'allargar els seus contractes i cobrar-lo més tard. És per això que al club no volen parlar de retallades de sou, sinó d'adequacions salarials temporals.

Les negociacions, tant dels futbolistes com de la resta de treballadors del club, es duran a terme mirant de reüll que passa amb Josep Maria Bartomeu i la seva junta. Si dimiteixen i és una junta gestora la que entra a gestionar l'entitat, caldrà veure si opta per mantenir viu el procés o l'atura.

Anar al contingut