La pilota, al fons de la xarxa de Ter Stegen, una imatge molt habitual aquesta temporada (EFE)
Barça

La pitjor defensa del Barça en 44 anys posa en qüestió el seu lideratge a la Lliga

L'equip blaugrana ha encaixat 18 gols, quan la passada temporada, per aquestes dates, n'havia concedit només 4

Actualitzat

El Barça va tastar davant el Betis la seva pròpia medecina. Habitualment, els equips visitants surten del Camp Nou marejats després d'haver perseguit la pilota en va. En aquest cas, va ser ben bé al revés. L'equip de Quique Setién va ser l'amo de la pilota i qui va fer córrer el Barça.

El bon joc del Betis va destapar les carències del Barça, especialment en defensa. L'equip blaugrana feia 15 anys que no encaixava 4 gols a l'Estadi. Però no va ser un incident aïllat, sinó que va ploure sobre mullat: en 12 jornades, el Barça ha encaixat ja 18 gols, un registre que no es produïa des del 1974. La pausa a la Lliga anirà bé a Ernesto Valverde per estudiar les causes d'aquesta fragilitat defensiva, tenint en compte que l'any passat a Ter Stegen li havien marcat només 4 gols durant les primeres dotze jornades. La diferència és abismal.

La derrota del Barça va arribar, paradoxalment, el dia que el Barça recuperava Leo Messi. La lesió de l'argentí havia provocat suors fredes entre el barcelonisme, però l'equip, sense ell, va aguantar el tipus de forma brillant: va acabar de doblegar el Sevilla, va resoldre el doble duel amb l'Inter i, sobretot, va golejar el Reial Madrid. Però en l'últim compromís de Lliga, davant el Rayo Vallecano, ja va flirtejar amb el desastre (2-3) abans que els gols a última hora de Dembélé i Luis Suárez capgiressin el marcador.

Valverde haurà de buscar respostes i no tindrà massa marge, perquè la renda del Barça al capdavant de la Lliga s'ha reduït a un sol punt i perquè reprendrà el campionat visitant l'Atlètic de Madrid, que el descavalcarà del primer lloc en cas de superar-lo. I ho vulgui o no, haurà de retocar peces tenint en compte que un dels seus futbolistes que més juga, Ivan Rakitic, no podrà jugar al Wanda Metropolitano per sanció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut