Embolica que fa fort entre Pichardo i Jordan (Reuters)
Atletisme

Pichardo denuncia una possible manipulació en el salt d'or de Jordan Díaz

Pichardo assenyala que en el moment del salt de l'espanyol el dispositiu electrònic que facilita als espectadors conèixer la mesura aproximada del salt estava apagat: "Com sabem que van ser 18,18?"

Redacció Esport3Actualitzat

Embolica que fa fort amb la difícil relació entre els dos triplistes de moda. La medalla d'or de Jordan Díaz ha impressionat tot el món amb el tercer millor salt de la història del triple salt. Però qui va quedar més estabornit amb el quart intent estratosfèric de l'espanyol va ser Pedro Pablo Pichardo, que no defuig la polèmica i no acaba d'abraçar la derrota amb esportivitat.

Pichardo no ha paït bé el salt de Jordan Díaz

La relació entre el veterà atleta portuguès i el nou rècord d'Espanya sembla estar abocada a una escalada de polèmica. Pichardo ha aixecat la veu i ha denunciat un possible tripijoc en el mesurament:

"M'agradaria que World Athletics, European Athletics i els àrbitres encarregats per donar una resposta i una ràpida explicació sobre el que va passar a la regla de salt en el moment en què l'atleta d'Espanya fa aquesta gran marca".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pedro Pichardo (@pichardop6)

Pichardo es refereix al fet que el regle electrònic estava apagat a la part final del concurs. Aquest grafisme sobreimpressionat és al lateral del fossar i només té la missió de facilitar als espectadors conèixer aproximadament la mesura dels salts. El mesurament real funciona a banda, amb un metre làser amb dues càmeres de màxima precisió que mesura la distància des de la taula de batuda.

 

Les sospites de Pichardo han rebut la resposta ràpida del saltador espanyol, que ha penjat una història al seu compte oficial d'Instagram amb tres emojis plorant. Poc després ha comentat:

"L'atleta professional o espectador fan que no sàpiga que la regla és merament informativa i que es mesura per un làser,  malament va".

Anar al contingut