Futbol

La Paeria estudia rescindir la cessió del Camp d'Esports al Lleida Esportiu

La situació econòmica és encara més insostenible per als jugadors, que no cobren des de l'inici de la temporada i fins i tot la Paeria ha ofert l'ajuda dels seus serveis socials

Oriol Vidal Aixalà / Lleida

El Lleida Esportiu, escorcollat per possible frau fa unes setmanes i ofegat econòmicament, podria quedar-se sense el Camp d'Esports. La Paeria, que li té cedit, estudia si li rescindeix per imcompliment de conveni. I, el pitjor, la situació és encara més insostenible per als jugadors, que no cobren.

El Lleida Esportiu el van fundar fa deu anys sobre les cendres de la Unió Esportiva Lleida, desapareguda per deutes milionaris. L'equip juga enguany al quart nivell del futbol estatal, el més baix en què ha estat mai. 

Si la situació esportiva és dolenta, encara ho és més l'econòmica. Els jugadors encara no han cobrat res en el que ha transcorregut de temporada i, en alguns casos, la situació és tan complicada que fins i tot la Paeria ha ofert l'ajuda dels seus serveis socials.

Una ajuda que ja ha demanat un futbolista. Tot plegat, després que a començaments de mes la Guàrdia Civil escorcollés les oficines del club per sospita de frau a la Seguretat Social, blanqueig de capitals i falsedat de contracte.

La situació preocupa el govern municipal, d'Esquerra i Junts, que no descarta retirar al Lleida Esportiu l'ús del camp d'esports. Ho determinarà en les pròximes setmanes un informe jurídic encarregat per la Paeria per saber si el club, a causa dels seus problemes, incompleix el conveni de cessió de l'estadi. És el que s'ha anunciat en una comissió extraordinària convocada a instàncies del PSC.

Ignasi Amor, regidor d'Esports de la Paeria, ha lamentat la mala imatge que està donant el club.

"Ens està preocupant molt des del consistori i des d'altres grups municipals també la imatge que està donant el club i les notícies que estan sortint a la premsa. Per tant, hi ha aquest malestar amb la imatge que està donant el club ara mateix."

Jackson Quiñónez, membre del grup municipal del PSC, ha demanat la rescissió del conveni amb el club si no es compleix el conveni de cessió de l'estadi.

"Que es vegi si s'ha complert o no, que tot pinta que és així, que aquest conveni es rescindeixi."

Mentrestant, han aparegut pintades contra els propietaris del club, els germans Albert i Jordi Esteve, empresaris lleidatans. La versió del club s'ha demanat, però, de moment, no l'han donat. 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut