La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha presidit l'acte a la Generalitat de Catalunya (@UFECcat)
Esports

La nova llei de l'esport de Catalunya obté un ampli consens del sector esportiu

La Generalitat de Catalunya ha acollit aquest dilluns tots els representants del sector esportiu per avalar l'acord assolit entre ells per a la nova llei de l'esport i de l'activitat física

Actualitzat

El govern, les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han tancat un acord en la primera fase de negociacions arran de la iniciativa legislativa popular (ILP) per a una nova llei de l'esport, i ara incorporaran tota la resta del sector esportiu de Catalunya. En aquesta nova fase, es crearà un grup de treball on s'afegiran esmenes de diferents agents del sector a la ILP, que serà el vehicle per a la nova llei de l'esport i de l'activitat física.

La Generalitat de Catalunya ha acollit aquest dilluns al matí tots els representants del sector esportiu per avalar l'acord assolit entre ells per a la nova llei de l'esport de Catalunya. La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, s'ha mostrat satisfeta per "la feina feta, la que encara queda per fer i la implicació de tot el sector" i ha destacat que en "pocs àmbits podem assolir tant consens. Amb el vostre esforç, aconseguirem la millor llei possible per al millor país possible". Artadi ha insistit que "la llei ha de garantir el dret de la ciutadania a practicar esport i activitat física" i ha assegurat que serà "una llei de país, una llei del segle XXI, una llei per al futur de Catalunya".

Més finançament

L'acord del govern, mitjançant la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física i els promotors de la ILP, recull com un dels elements més destacats un finançament estable i independent per a les entitats sense ànim de lucre, el seu enfortiment i la modernització del sector.

154.492 signatures

L'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) ja ha validat el procés de recollida de signatures i ho ha comunicat a la comissió de control del Parlament. Ara, els promotors de la ILP esperen que el tràmit parlamentari comenci abans de l'estiu amb la idea que aquest 2019 s'aprovi la nova llei de l'esport i de l'activitat física de Catalunya.

Anar al contingut