Esports

La nova llei de l'esport i de l'activitat física, a tràmit

La Secretaria General de l'Esport i la UFEC presenten un acord per començar la tramitació del text legal

Víctor PatsiActualitzat

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha presentat aquest migdia el text definitiu de la ILP --la iniciativa legislativa popular, amb més de 154.000 signatures-- per a la nova Llei de l'Esport i de l'Activitat Física. Un text que s'ha acordat amb el govern de la Generalitat, que té previst portar-lo al Parlament per aprovar-lo l'últim trimestre de l'any, ja que té el suport de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i el PSC.

Gerard Figueras, secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, i Gerard Esteva, president de la UFEC, han estat els encarregats d'exposar als representants del món federatiu, associatiu, universitari i polític la voluntat de començar la tramitació d'una llei com un "pas endavant important", segons ha dit Gerard Figueras, en "l'organització del sistema esportiu del país".

Per la seva banda, el president de la UFEC s'ha felicitat pel fet que "ara tenim un text comú que ha significat una gran renúncia de la proposta inicial, però hem treballat des de la generositat per aconseguir una llei per a tots".

A partir d'ara, els grups parlamentaris de JuntsXCat, d'ERC i del PSC portaran el text al Parlament com a proposició de llei perquè se'n debati el contingut. "Demano generositat per arribar a una entesa perquè sigui l'esport qui guanyi", ha conclòs Figueras.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut