Els set davanters del Barça 2022-23
Els set davanters del Barça 2022-23
barça

La llampant davantera del Barça: set atacants polivalents per a tres posicions

La capacitat de realitzar més d'una tasca ofensiva que els caracteritza posa a disposició de Xavi múltiples combinacions per bastir l'atac culer

Guim Fortuny GimbertActualitzat

La marxa de Messi va sumir el FC Barcelona en una crisi de gols durant la primera volta de la temporada passada, tot i els esforços de Memphis, màxim realitzador de la plantilla, per dissimular el problema. Només una important inversió en davanters en el passat mercat d'hivern, quan van aterrar al Camp Nou Aubameyang, Ferran Torres i Adama, va acabar amb una sequera que amenaçava de deixar l'equip sense Champions. Tot i això, la Lliga va acabar amb 68 gols culers, 17 menys que el curs anterior.

Un estiu després, la situació ha fet un gir de 180 graus. En la seva primera pretemporada, Xavi Hernández obre el calaix dels davanters i hi troba set efectius, entre els quals hi ha un jugador que és sinònim de gol, Robert Lewandowski. El guanyador de les últimes dues Botes d'Or, a més, comptarà amb sis acompanyants dotats de la polivalència necessària per poder jugar en més d'una posició.

Atacants polivalents que permeten múltiples combinacions

Ansu Fati potser és el més versàtil, capaç d'ocupar qualsevol de les tres posicions ofensives. Ferran Torres entra pel centre o per l'esquerra, i tant Dembélé com Raphinha poden fer mal pels dos extrems. Fins i tot, Auba o Memphis, que pot ser el damnificat d'aquest "overbooking" i acabar fent les maletes, han demostrat que s'adapten a posicions escorades.

Sobre el paper, una davantera flexible per al Barça 2022-23, l'objectiu de qualsevol entrenador que busqui talent i competència entre els seus pupils. El tècnic de Terrassa pot fer múltiples combinacions i tampoc no es descarta que en algun moment pugui canviar el dibuix del 4-3-3 per introduir el rol de segon davanter per darrere de Lewy. Una temporada al davant per comprovar si els set polivalents acaben sent "els set magnífics".

ARXIVAT A:
Lewandowski
Anar al contingut