Futbol

La nova Copa de la UEFA tindrà un total de 48 equips, vuit més que fins ara

La UEFA ha revelat els detalls de la nova Copa de la UEFA que es començarà a disputar a partir de l'any vinent. El nom oficial serà UEFA Europa League i tindrà un logotip nou. La principal novetat respecte de l'antic format modificat al 2004 és el nombre d'equips que participen en la fase de grups, 8 més que fins ara. Un total de 48 equips disputaran la fase de grups, dividits en 12 grups de 4 equips.

Actualitzat
Una altra diferència és que en comptes dels tres primers de cada grup, es classificaran els dos primers i a aquests se'ls afegiran els que acabin tercers dels grups de la Lliga de Campions com fins ara. També canvien les rondes prèvies classificatòries, passen de dues a quatre rondes. El motiu és l'augment dels equips que hi participen a causa de la desaparició de la Intertoto.

Els partits de la nova UEFA es jugaran els dimecres o els dijous, sempre que aquella setmana només hi hagi partits d'aquesta competició. En total es jugaran 205 partits, inclosa la final. Hi haurà dos horaris pels partits, a les 19 h i a les 21.05 h i la final es jugarà un dimecres a les 20.45 h.

Amb aquests canvis la UEFA vol rejovenir la competició en el marc d'un nou panorama del futbol europeu, que ha canviat significativament amb l'èxit de la Lliga de Campions. Segons el secretari general de la UEFA, David Taylor, "la Lliga Europea es pot establir com una competició més important".
Anar al contingut