Futbol americà

La NFL multarà els equips dels jugadors que s'agenollin durant l'himne nacional

La nova reglamentació, però, permet als jugadors quedar-se al vestidor durant l'entonació de l'himne, eliminant així el requisit actual que els obliga a estar a al rectangle de joc quan sona, segons un comunicat de la NFL

Actualitzat

Els propietaris de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) han acordat aquest dimecres que els equips d'aquesta competició seran multats si els seus jugadors s'agenollen durant l'himne nacional abans dels partits, un tipus de protesta que va començar a fer-se al final de la temporada passada.
   
La nova reglamentació, però, permet als jugadors quedar-se al vestidor durant l'entonació de l'himne, eliminant així el requisit actual que els obliga a estar a al rectangle de joc quan sona, segons un comunicat de la NFL. La mesura, que entrarà en vigor en la temporada que ve, prohibeix als equips obligar els seus jugadors que surtin al camp per mostrar respecte a l'himne dels Estats Units.   

"En la pròxima temporada, tot el personal de la lliga i els equips s'han de posar de peu i mostrar respecte per la bandera i l'himne. El personal que triï no representar l'himne pot quedar-se al vestidor",  assegura el comissionat de la NFL, Roger Goodell.   

Amb aquesta sèrie de directrius, els propietaris de la NFL han tractat de solucionar una polèmica que va esclatar a final de la temporada passada, quan membres de diversos equips de la lliga van decidir posar un genoll a terra durant l'himne en senyal de protesta en contra de la violència policial contra els afroamericans als EUA.
   
Nombrosos jugadors van mostrar el seu rebuig agenollant-se o creuant els braços durant l'entonació de l'himne nacional abans dels partits de futbol americà, una solemne tradició que es porta a terme en tots els actes esportius del país. Aquestes accions van indignar al president nord-americà, Donald Trump, que va arribar a demanar als amos dels equips que acomiadessin als jugadors que ho fessin per considerar-ho "una ofensa a tot el país".
   
La NFL és la lliga més popular del país i el futbol americà l'esport que mou més diners, amb una xifra de negoci de 14.000 milions de dòlars en 2017.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut