Un any i mig després, Rikako Ikee ha tornat a la competició
Un any i mig després, Rikako Ikee ha tornat a la competició (Reuters)
Natació

La nedadora japonesa Rikako Ikee reapareix amb victòria després de superar una leucèmia

"Avui he renascut", ha afirmat Rikako Ikee, de 20 anys, elegida com a símbol olímpic del Japó amb vista a Tòquio 2020 pel seu poder per superar les adversitats

Redacció Esport3Actualitzat

Un any i mig després que una leucèmia trunqués la seva carrera com una de les més importants nedadores en la història del Japó, Rikako Ikee ha tornat a la competició, i ho ha fet de la millor manera possible: amb una victòria en els 50 metres lliures en la prova que s'ha disputat al Centre de Natació Internacional de Tatsumi, a Tòquio.

"Avui he renascut", ha afirmat Rikako Ikee, de 20 anys, elegida com a símbol olímpic de Japó amb vista a Tòquio 2020 pel seu poder per superar les adversitats.

Ikee ha marcat un temps de 26.32 en la prova de 50 metres lliures, una de les modalitats de la qual és especialista, juntament amb els 100 metres papallona, ​i va quedar en primer lloc de la seva sèrie, i això li ha aplanat el camí per a una altra competició nacional que hi haurà l'octubre que ve.

"Ha estat una oportunitat de provar que he pogut arribar fins aquí"

El febrer del 2019, un diagnòstic de leucèmia va trencar la preparació que estava fent Ikee i va haver d'ingressar en un hospital per rebre un tractament anticancerós que es va allargar deu mesos.

La carrera d'Ikee estava marcada fins llavors per sis medalles d'or en els Jocs Asiàtics de 2018 d'Indonèsia, en una carrera com a nedadora que va començar als 15 anys. La seva primera competició olímpica va ser a Rio de Janeiro, el 2016, i encara que les seves esperances estaven posades a Tòquio 2020, uns Jocs Olímpics que s'han ajornat un any, de moment Ikee només pensa en els de París del 2024.

"Per a mi ha estat com la meva segona vida com a nedadora."

El coratge que ha demostrat Rikako Ikee per superar la leucèmia i tornar a la natació ha fet que el comitè organitzador de Tòquio 2020 la triés com a figura principal del vídeo que va difondre el 23 de juliol, un any abans que comencin els Jocs Olímpics.
Anar al contingut