El cartell penjat als carrers de Barcelona busca jugadors de futbol a canvi d'un salari de 2.000 euros (El País)
Futbol

La misteriosa oferta per jugar a Islàndia que ha aparegut als carrers de Barcelona

El cartell s'ha pogut veure per Barcelona i busca jugadors per a un club de Reykjavík de quarta divisió islandesa oferint feines no qualificades

Actualitzat

Un cartell amb una oferta per jugar a futbol i treballar a Islàndia ha aparegut aquests dies a Barcelona. "Guanyi fins a 2.000 euros cada mes jugant i treballant a Islàndia", hi diu. L'equip encarregat de penjar el cartell és l'Stridsmenn, un modest club de Reykjavík de la quarta divisió islandesa i que demana als candidats que siguin ciutadans de la Unió Europea i que es presentin a unes proves perquè els seleccionin.

El club va passar a dir-se Skandinavía després que la federació de futbol islandesa (KSI) no acceptés la denominació Stridsmenn, que significa guerrer en islandès, ja que "és contrari a l'esperit de l'esportivitat". El club està dirigit per Saint Paul Edeh, un exfutbolista nigerià que era un dels protagonistes d'Africa United, un documental sobre els futbolistes estrangers a Islàndia.

Aquesta campanya no només s'ha fet a Barcelona sinó que també es pot veure en diferents ciutats europees com Glasgow, Edinburgh, Göteborg i  Stockholm.

 

 

 

Segons informa l'Skandinavía, el salari no el garantirà el club, sinó les empreses patrocinadores en feines no qualificades com ara magatzems, serveis de neteja, treballs de seguretat, a hotels, conductors d'autobusos, forns de pa... La KSI confirma que "la majoria de futbolistes del país es guanyen la vida amb altres feines". Tot i això, el salari que ofereix l'equip està per sota les 317.000 corones mensuals que estan establertes com a salari mínim, l'equivalent a 2.300 euros.

Anar al contingut