Bernal es recupera el greu accident en una clínica de Bogotà
Bernal es recupera el greu accident en una clínica de Bogotà
CICLISME

Impactants primeres fotos d'Egan Bernal des de la clínica

Després del greu accident, tant el propi ciclista com la seva mare publiquen les primeres imatges que mostren algunes de les seqüeles de la topada

Redacció Esport3Actualitzat

Quatre dies després de l'ingrés del ciclista colombià Egan Bernal a la Clínica Universidad de La Sabana, la seva mare, Flor Marina Gómez, ha fet pública, al seu compte d'Instagram, una primera imatge -en blanc-i-negre- on s'aprecien algunes de les lesions del greu accident als artells de l'esportista. A la foto només es veuen les mans de mare i fill agafades, però ja és molt significativa de l'impacte i del temps que necessitarà el ciclista per recuperar-se. La mare, que en anteriors publicacions no havia afegit cap comentari, aquesta vegada s'ha mostrat conscient del que podia haver passat. 

  La felicitat que sento avui la podria comparar a la que vaig sentir fa 25 anys, perquè sento que el meu fill ha tornat a néixer.    

La imatge que ha penjat a Instagram Flor Marina Gómez

Flor Marina Gómez ha estat explicant, aquests dies, com és de miraculosa la recuperació del guanyador del Tour 2019 i del Giro 2021.

"Després d'haver tingut un 95% de probabilitat de quedar paraplègic..."

Poques hores després, el propi ciclista ha penjat la seva primera imatge des de la clínica de Bogotà on es recupera a l'UCI. El colombià fa un gest tranquil·litzador que ha acompanyat amb aquestes emotives paraules

Després d'haver tingut un 95% de probabilitat de quedar paraplègic i gairebé perdre la vida fent el que més m'agrada fer, avui vull agrair a Deu, i als especialistes de la clínica, haver fet l'impossible. [...] Segueixo a l'UCI a l'espera de més cirurgies però confiant en Deu tot sortirà bé.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Egan Bernal (@eganbernal)

    La part més delicada, la cirurgia de columna

Egan Bernal va patir una forta topada amb l'autobús municipal de Gachancipá, mentre s'entrenava amb el seu equip, i la lesió més greu va requerir una cirurgia de columna. L'últim comunicat és optimista.

 El pacient Egan Bernal Gómez continua evolucionant favorablement. El pla de tractament s'ha centrat en l'alleujament del dolor i en la presa de noves imatges diagnòstiques de control, que confirmen l'excel·lent resultat de la cirurgia de columna. D'altra banda, els pulmons s'han reexpandit adequadament.

La clínica també ha informat que s'ha iniciat un suport nutricional i un procés de rehabilitació amb Bernal, i que confien en una millora del ciclista en els pròxims dies. Encara és una incògnita si el colombià podria seguir competint al ciclisme d'elit, ja que s'ha vist afectat a les cames, tòrax i esquena, però de moment els resultats són esperançadors.

 

Anar al contingut