Imatge d'arxiu de la Marató de Tòquio del 2019 (EFE)
Atletisme

La Marató de Tòquio passarà de 38.000 a 200 participants pel coronavirus

La prova, que es disputa l'1 de març i atorga places per als Jocs, quedarà limitada només als atletes professionals

Actualitzat

La Marató de Tòquio, prevista per a l'1 de març, estarà restringida als atletes d'elit i no comptarà amb la participació de corredors aficionats per evitar una possible propagació del coronavirus Covid-19 al Japó, a cinc mesos de la disputa dels Jocs Olímpics. L'organització de la prova, que és classificatòria per als Jocs, ha explicat que encara no ha pres la decisió, avançada pels mitjans nipons, però que l'està considerant "perquè cal prendre mesures com més aviat millor".

Així, la prova estava prevista inicialment per a 38.000 corredors i la disputaran poc més 200 atletes. Fa uns dies, l'organització ja va demanar als atletes xinesos o residents a la Xina que no hi prenguessin part. El territori japonès tenia aquest diumenge 414 casos reconeguts de coronavirus, 355 dels quals al creuer Diamond Princess, que està atracat al port de Yokohama en règim de quarantena.

Fins ara, tant el COI com el Comitè Olímpic Japonès han negat que els Jocs Olímpics es puguin anul·lar o que tinguin modificacions pel coronavirus.

Anar al contingut