Poliesportiu

La Marató de Nova York de diumenge queda suspesa a causa de l'huracà "Sandy"

L'alcalde Michael Bloomberg ha acabat cedint a la pressió popular i ha decidit suspendre la celebració de la marató més gran del món aquest diumenge. La ciutat de Nova York encara es troba en estat de xoc pels efectes de l'huracà "Sandy".

Actualitzat
La marató més popular i multitudinària del món no se celebrarà aquest any. L'Ajuntament de la ciutat, que en principi volia mantenir la cursa aquest diumenge tal com estava previst, ha acabat cedint a la creixent oposició dels ciutadans. Els efectes devastadors de l'huracà "Sandy" són del tot presents en tota la regió i encara hi ha milions de persones que lluiten per recuperar-se, sense serveis bàsics com l'aigua corrent, l'electricitat o la calefacció.

Només a la ciutat de Nova York, fins ara, s'han registrat 41 víctimes mortals, i cal destacar que la marató sempre dóna la sortina des del pont de Verrazano, en l'extrem de Staten Island, precisament, el districte més maltractat per l'huracà.

L'alcalde Michael Bloomberg havia insistit que la prova no representa cap desviament de recursos pel que fa a les tasques de recuperació, però la controversia agitada pels seu opositors polítics i l'efecte en l'opinió pública de les protestes veïnals l'han obligat a fer marxa enrere.

Bloomberg havia manifestat que la celebració de la prova permetria a la ciutat dinamitzar l'economia i demostrar que podia recuperar-se ràpidament d'un cop tan dur. I va recordar que, per aquestes mateixes raons, el seu predecessor, Rudy Giuliani, l'havia mantingut el 2001, a poques setmanes dels atemptats de l'11 de setembre.

Els crítics amb aquesta visió han fet veure que un esdeveniment de tanta magnitud -recorre els cinc grans barris de Nova York- necessita generadors elèctrics, lavabos portàtils, vehicles i presència policial i sanitària que pot ser molt útil en l'ajut als més necessitats en aquests moments.

A la marató de Nova York d'enguany hi havia inscrits 40.000 atletes, entre aficionats i professionals.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut