Marató de Barcelona
Imatge d'arxiu de la sortida de la Marató de Barcelona (EFE)
Atletisme

La marató de Barcelona, definitivament cancel·lada

La prova ja havia estat ajornada del 15 de març al 25 d'octubre. La pròxima edició serà el 7 de novembre del 2021

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Estava cantat que la Marató de Barcelona del 2020 se suspendria per la pandèmia del coronavirus. Aquest divendres s'ha oficialitzat definitivament. Havia estat ajornada del 15 de març al 25 d'octubre. La pròxima edició de la marató serà la del 2021, però no serà al març -la data habitual- sinó el 7 de novembre de l'any que ve.

La decisió de la suspensió de la prova en l'edició del 2020 ha trigat a arribar perquè els organitzadors -l'empresa RPM i l'Ajuntament de Barcelona-estaven estudiant com quedaven els corredors ja inscrits. Finalment hi haurà tres opcions: recuperar íntegrament els diners de la inscripció; recuperar només el 75% per ajudar l'organització en les despeses que suposa la cancel·lació, o una tercera opció, que és córrer la marató amb l'afegit de la inscripció per a la mitja marató de Barcelona, sense cap cost addicional. La mitja Mmrató barcelonina també es trasllada de data i passarà a disputar-se el 17 d'octubre del 2021.

La cursa de la Mercè es manté

La cursa de la Mercè es manté per al 20 de setembre, en dos formats. Un de presencial, fins a 3.000 corredors, i un de virtual, fins a 9.000 participants. Només un augment dels rebrots de la Covid-19 podria fer replantejar aquesta decisió. La cursa presencial està pensada amb sortides molt espaiades per evitar els contagis.

 

Anar al contingut