Espanyol

La lluita entre l'Espanyol i el Celta a l'RCDE Stadium no passa de l'empat (1-1)

L'Espanyol, un cop més, no sap aprofitar el fet d'avançar-se en el marcador i acaba empatant contra un Celta que ha tingut en Maxi Gómez l'autor del gol de l'empat

Imma CasaresActualitzat

L'Espanyol i el Celta han plantejat el partit a l'RCDE Stadium com una final, encara que per motius diferents. Als de Rubi només els valia la victòria per no perdre de vista la setena plaça, mentre que els de Fran Escribà volien agafar distància amb les places de descens.

A l'Espanyol, Dídac Vilà per Pedrosa en el lateral esquerre, Granero per Víctor Sánchez al mig del camp i Wu Lei per Puado a la davantera; tres canvis respecte a l'equip que va empatar al Ciutat de València.

Tres canvis a l'Espanyol i un duel de davanters gallecs i de dos dels millors de la Lliga espanyola. El davanter blanc-i-blau Borja Iglesias, amb 13 gols, i Iago Aspas, "pichichi" espanyol amb 16 gols.

El partit ha començat boig. Tres minuts elèctrics on Hugo Mallo ha obligat Diego López a fer una parada providencial. Tot seguit doble ocasió per a l'Espanyol: a centrada de Wu Lei, Borja Iglesias ha fallat un gol cantat i tot seguit i a centrada de Dídac Vilà, aquest cop és el davanter xinès de l'Espanyol, Wu Lei, qui ha enviat la pilota fora.

Els de Rubi han anat aconseguint el control del partit fins que al minut 32 Melendo ha deixat per a Marc Roca, aquest ha fet un toc exquisit a Wu Lei, que ha superat Ruben Blanco amb una acrobàcia espectacular. Formidable el segon gol de Wu Lei amb l'Espanyol. Abans del descans, el davanter xinès ha reclamat penal d'Hugo Mallo que el VAR ha desestimat. Entre mig, Maxi Gómez havia tingut el gol de l'empat.

La segona part ha començat amb una triple ocasió del Celta; Iago Aspas ha enviat la pilota al pal, el refús l'ha caçat Maxi Gómez que s'ha trobat amb una gran resposta de Diego López i finalment ha estat Boudebouz qui ha desviat massa la seva rematada.

Marc Roca ho ha intentat amb un xut llunyà just abans que Mario Hermoso enviés una pilota al travesser i Naldo rematés fora.

En el minut 66, el central brasiler de l'Espanyol, Naldo, ha abandonat el terreny de joc per una lesió als isquios de la cama dreta. Duarte l'ha substituït.

En el minut 72 Maxi Gómez ha passat a l'acció. Primer convertint en gol un contraatac de manual conduït per Iago Aspas; ha estat el dotzè gol de l'uruguaià a la Lliga. El mateix Maxi ha tingut dues ocasions més per sentenciar abans que l'andalús Jozabez fes volar Diego López. I és que des del gol de Maxi, els de Rubi han perdut el control del partit que ha passat a ser dominat per l'equip gallec.

Finalment empat a un: el punt beneficia el Celta, que se situa provisionalment dos punts per sobre del descens, mentre que l'Espanyol es distancia de la setena plaça. Ara és a sis punts, que marca l'Atlètic Club amb 49 punts.