Futbol internacional

La lliga francesa suspèn l'ús de d'ull de falcó per errades greus en el sistema

Dos errors "inacceptables" durant l'última ronda de Copa de la lliga han fet que el director general de la LFPF, Didier Quillot, hagi decidit suspendre l'ús d'aquesta tecnologia

La Lliga de Futbol Professional de França ha anunciat la suspensió de l'ús de l'ull de falcó (tecnologia de la línia de gol, GLT) en les seves competicions a causa dels errors que acumula aquest dispositiu. "La GLT va registrar ahir (dimecres) dos errors greus. Es tracta d'anomalies inacceptables", va afirmar el director general executiu de la LFPF, Didier Quillot, que va aclarir que la decisió es va adoptar en consens amb la direcció tècnica d'arbitratge i la FIFA.

El detonant de l'exclusió temporal de l'ull de falcó es va produir en dos partits de Copa de la Lliga disputats dimecres. En el duel entre l'Amiens i el París Saint-Germain (PSG), l'àrbitre va anul·lar en un primer moment un gol del migcampista del PSG Adrien Rabiot, perquè no va sentir vibrar el seu rellotge, una forma en la qual el dispositiu valida la diana. No obstant, després d'una nova comprovació, va acabar per concedir el gol, que era legal.

A l'Angers-Montpeller, el col·legiat també va ser avisat pel seu rellotge en una acció que va resultar no ser gol. L'ull de falcó també ha fallat en les partits de Lliga entre el Dijon i el Bordeus, de l'1 de desembre, i entre el Troyes i l'Amiens, del 16.
   
El desembre passat, la Lliga francesa va aprovar l'ús d'una altra tecnologia, però a partir de la propera temporada, la del videoarbitratge, coneguda com VAR, que s'aplicarà per comprovar la legalitat d'un gol marcat, una jugada amb un possible penal, una targeta vermella directa, així com per identificar correctament a un jugador sancionat.