El blaugrana Luka Cindric, en un duel entre el Barça i el Fraikin Granollers (@FCBHandbol)
El blaugrana Luka Cindric, en un duel entre el Barça i el Fraikin Granollers (@FCBHandbol)
Handbol

La Lliga Asobal arrenca el 2 de setembre amb canvis en el sistema de competició

Federació i Asobal han acordat les dates d'inici de les competicions i diversos canvis de sistema, tant en la competició masculina com en la femenina

Redacció Esport3Actualitzat

La Lliga Sacyr ASOBAL, que es disputarà finalment en format de tots contra tots, després de l'acord assolit aquest divendres entre la Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) i l'ASOBAL, arrencarà el proper 2 de setembre, segons el calendari aprovat aquest dissabte a la Assemblea General de la RFEBM.

Tres dies abans de l'inici de la Lliga ASOBAL, que acabarà el 5 de juny, es disputarà la final de la Supercopa d'Espanya, que enfrontarà el 29 d'agost en una seu encara per determinar al Barça, vigent campió de Lliga i de la Copa de Rei, amb el BM. Benidorm, vigent subcampió de Copa.

Per la seva banda, la Copa d'el Rei canviarà de sistema, segons l'aprovat aquest dissabte a l'Assemblea, i passarà a disputar-se en un format de fase final única amb la presència de vuit equips, que se celebrarà del 5 al 7 de març. A la fase final de la Copa d'el Rei participaran, a més de l'últim guanyador, l'equip organitzador, així com els sis primers classificats a la conclusió de la primera volta de la Lliga Sacyr ASOBAL.

Per contra, no s'han establert dates encara per a la disputa de la Copa Sacyr ASOBAL, després de retirar-se la proposta de suprimir en la temporada 2020/21 la competició, en virtut de l'acord assolit divendres entre la Federació i ASOBAL.

On sí que hi haurà canvi de format serà en la Divisió d'Honor Plata masculina, que passarà a disputar -segons va aprovar l'Assemblea- en dos grups de deu equips cadascun. Els cinc primers equips de cada grup disputaran una segona fase sota la modalitat de lligueta, de la qual sortiran els dos equips que ascendiran directament a la Lliga Sacyr ASOBAL.

Canvis també en les competicions femenines

També hi haurà canvi de sistema de joc a la Lliga Guerreres Iberdrola, que arrencarà el 12 setembre i acabarà el 29 de maig, i passarà a disputar-se en dos grups. En la nova Lliga Guerreres Iberdrola els setze equips participants passaran a dividir-se en dos grups de vuit conjunts. Els quatre primers de cada grup s'enfrontaran en una segona fase per sistema de lligueta a partits d'anada i tornada, per a la qual valdran els resultats obtinguts en la primera fase, de la qual sortirà el campió de Lliga.

No canviarà, però, el format de la Copa de la Reina; la fase final es disputarà de l'23 a el 25 d'abril en una seu encara per determinar.


 

Anar al contingut