Bàsquet

La Lliga ACB continuarà amb àrbitres estrangers davant l'anunci de vaga dels àrbitres espanyols

L'Associació de Basquetbolistes Professionals (ACB) ha anunciat que tant l'última jornada de la fase regular, prevista per a aquest cap de setmana, com les posteriors eliminatòries al títol es disputaran amb àrbitres estrangers davant l'anunci de vaga dels àrbitres espanyols. Així ho ha acordat l'assemblea extraordinària de l'ACB que s'ha celebrat avui a Barcelona i que ha decidit, en paraules del seu director general, Josep Senespleda, "garantir la continuïtat de la competició en compliment del calendari, els drets dels aficionats, patrocinadors i obligacions compromeses amb televisions i mitjans de comunicació".

Actualitzat
L'Associació d'Àrbitres de Bàsquet Espanyols (AEBA) va anunciar la setmana passada la seva intenció de no arbitrar més aquesta temporada en estar en desacord amb les condicions econòmiques plantejades per l'ACB en la negociació del conveni col·lectiu. La patronal, no obstant això, entén que la proposta que se'ls ha fet als col·legiats en un moment de crisi econòmica pot considerar-se més que generosa. "Entenem que hem fet una aposta per la professionalització de l'arbitratge amb una proposta, segons la nostra opinió, ambiciosa, ja que suposa un increment econòmic global superior al 40%", ha destacat el dirigent de l'Associació de Clubs.

Aquesta proposta, que segons Senespleda, "dignifica l'arbitratge", inclou uns ingressos econòmics per als col·legiats dividits en diverses partides, amb un fix, una remuneració variable en funció de les designacions i concentracions, un "bonus" per a dietes i desplaçaments i una sèrie de cobertures en cas de mort, incapacitat o accident.

Per Senespleda, les xifres que en contraprestació està demanant l'AEBA "estan absolutament fora de tot lloc" i ha insistit que, per aquest motiu, l'ACB no cedirà davant la vaga. "La competició continuarà, si és necessari, sense ells. Ningú és imprescindible", ha assegurat el director general de l'ACB, que ara es troba amb un seriós problema: reunir un grup d'àrbitres estrangers que vulguin venir a arbitrar a Espanya i que tinguin prou nivell.

"Les competicions més importants -les que compten amb àrbitres internacionals- estan disputant ara els seus "play-off". Així que el que desitjaríem tenir, potser no és el que tenim", ha reconegut Josep Senespleda respecte a la qualitat de l'arbitratge que es pot veure, a partir d'ara, en l'ACB.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut