Chris Evert somrient davant d'unes grades buides
Chris Evert, de 67 anys, afronta amb optimisme el tractament per al càncer d'ovari (Reuters)
TENIS

La llegenda del tenis Chris Evert revela que té càncer d'ovari

La guanyadora de 18 Grand Slams està rebent quimioteràpia i confia que el diagnòstic precoç l'ajudi a superar la malaltia

Redacció Esport3Actualitzat

L'extenista nord-americana Chris Evert, guanyadora de 18 tornejos de Grand Slam, ha anunciat que té càncer d'ovari i que s'ha sotmès a diverses intervencions quirúrgiques, a més de rebre quimioteràpia per frenar la malaltia. En un article publicat aquest divendres al mitjà esportiu ESPN, Evert ha indicat que afortunadament el càncer estava en una fase inicial (1C) quan va ser descobert el desembre passat.

El resultat de l'anàlisi patològica d'una mostra presa durant una histerectomia preventiva va descobrir cèl·lules malignes i un tumor que s'havia originat a la trompa de Fal·lopi esquerra."Soc tan afortunada", va dir la nord-americana, sabedora que és molt difícil detectar el càncer d'ovari en una fase tan primerenca.

Però Evert, de 67 anys i una de les millors jugadores de tenis de la història, sabia que havia d'estar vigilant pels seus antecedents familiars. Jeanne Evert, germana de Chris i també exjugadora professional de tenis, va morir el febrer del 2020 als 62 anys després que li detectessin el càncer d'ovari en una fase avançada.

Chris Evert ha tingut més bona sort, perquè, com ha explicat el doctor Joel Cardenas, cirurgià de la tenista, el 70-80% del càncer d'ovari es diagnostica a l'etapa 3 o 4. "D'aquí tres mesos més o menys, estaria a l'etapa 3 o 4. I si no es fa res, arriba a l'abdomen", ha comentat en declaracions recollides per ESPN.

La set cops guanyadora de Roland Garros i sis cops campions de l'Open dels Estats Units, entre altres, ha explicat, a més, que el record del "devastador i traumatitzant" tractament de la seva germana li dona forces per tirar endavant: "Quan entro a quimioteràpia, ella és la meva inspiració".

 

 

Anar al contingut