Ernesto Valverde, a la banqueta del Barça durant el partit contra el Màlaga (Reuters)
Barça

La lesió de Samuel Umtiti encén les alarmes a la defensa del Barça

Ernesto Valverde té diverses opcions per cobrir la baixa del central francès

Actualitzat

Les pitjors notícies s'han confirmat a primera hora d'aquest dissabte a la tarda quan el FC Barcelona ha informat que Samuel Umtiti estarà uns dos mesos de baixa com a conseqüència de la lesió que s'ha fet durant el partit contra el Celta de Vigo.

Justament, la posició que ocupa el francès, la de central, és una de les més complicades per cobrir amb l'actual plantilla del Barça i és que amb un eix defensiu format per quatre jugadors, el principal maldecap per a Ernesto Valverde és decidir qui acompanyarà Gerard Piqué.

Durant l'absència d'Umtiti, hi ha diversos partits marcats en vermell al calendari com ara el Vila-real (10 de desembre, a les 20.45) o la complicada visita al Santiago Bernabéu (23 de desembre, a les 13.00), a més dels vuitens de final de Copa que es juguen a principis de gener (el rival d'aquesta eliminatòria no se sabrà fins al sorteig previst per al 5 de desembre).

A falta de possibles reforços que puguin arribar en el mercat d'hivern, ara mateix Ernesto Valverde té quatre opcions per cobrir la baixa d'Umtiti:

 

Thomas Vermaelen

El belga és un dels recanvis naturals, tot i que les lesions habituals des que va arribar al Barça l'han anat relegant fins a quedar en un segon pla. Amb el canvi d'entrenador i estant físicament en condicions, va semblar en un primer moment que Vermaelen tindria més minuts, però amb un terç de la temporada ja disputat, el belga és conscient que no acaba d'entrar en els plans de Valverde fins al punt que després de jugar amb la seva selecció fa tot just dues setmanes va obrir la porta a marxar del Barça.

 

Javier Mascherano

Està en procés de recuperar-se de la lesió que es va fer en el partit que l'Argentina va jugar contra Nigèria en l'última parada de seleccions de mitjans de novembre. En principi, si no hi ha cap contratemps, d'aquí a deu dies podria estar recuperat. Tot i així, el jugador ja fa dies que parla obertament de "final d'etapa" i aquest dissabte, segons ha avançat Catalunya Ràdio, l'argentí ja ha comunicat al club que abandonarà el Barça a final de temporada.

 

David Costas

Valverde ha recordat en nombroses ocasions que el Barça té un filial amb què pot comptar i en el Barça B, la posició de central té un nom: David Costas. El jugador comença a ser un habitual en els entrenaments amb el primer equip i va debutar en el partit de Copa contra el Múrcia el 29 de novembre substituint Gerard Piqué al minut 56.

 

Sergio Busquets

L'opció més estranya, i és que el de Badia del Vallès és un dels titulars fixos a la posició de migcentre. Amb l'arribada de Paulinho, però, Valverde té un recanvi per aquest lloc, cosa que li permetria endarrerir Busquets a la defensa. Guardiola ja ho va provar el 2011 en el partit de Champions contra l'Arsenal i tot i que el Barça va guanyar (3-1), Sergio no va estar gens còmode. La temporada passada, Luis Enrique també el va posar de central contra l'Atlètic de Madrid.

Anar al contingut