Futbol internacional

La Lazio, condemnada a una multa de 50.000 euros per insults antisemites dels seus ultres

Els fets van passar a l'octubre quan ultres de la Lazio van deixar durant un partit contra el Càller una sèrie d'adhesius amb imatges i lemes antisemites, entre altres, fotos d'Anna Frank amb la samarreta de la Roma, al fons sud de l'Estadi Olímpic

Actualitzat

La Federació de Futbol italiana (FIGC) ha condemnat la Lazio al pagament d'una multa de 50.000 euros pels insults antisemites d'alguns dels seus ultres l'octubre passat contra els aficionats de la Roma. En aquella ocasió, els ultres van utilitzar muntatges amb la imatge d'Anna Frank lluint una samarreta de l'equip de la capital.

La FIGC ha explicat en un comunicat publicat a la seva pàgina web que el Tribunal Federal Nacional ha considerat que amb aquesta multa se sancionen "uns fets greus" que exigien una resposta "forta i decidida". A més, la sentència subratlla que els insults antisemites "van en contra dels valors" que defensa el futbol i van provocar "sentiments de menyspreu i vergonya a l'opinió pública".
 
Els fets van passar a l'octubre quan ultres de la Lazio van deixar durant un partit contra el Càller una sèrie d'adhesius amb imatges i lemes antisemites, entre elles fotos d'Ana Frank amb la samarreta de la Roma, al fons sud de l'Estadi Olímpic.  

Els fets van ser criticats per diversos sectors del món del futbol i també de la política, i la FIGC va obrir una investigació per aclarir responsabilitats. La cúpula de la Lazio va condemnar aquests fets i va lliurar una corona de flors simbòlica a la Sinagoga de Roma, mentre que els jugadors van escalfar en un partit posterior amb una samarreta amb la imatge d'Anna Frank.

Anar al contingut