Cristiano ha estat l'heroi de la remuntada de la Juventus (Reuters)

La Juventus de Torí atropella l'Atlètic de Madrid i culmina una gran remuntada (3-0)

CR7 deixa els madrilenys sense la final que havien de jugar a casa seva. Tres gols del portuguès, que ha demostrat els arguments pels quals el va fitxar l'equip torinès.

Josep CochActualitzat

El plantejament tàctic de Diego Pablo Simeone era clar: deixar les bandes perquè la Juventus pengés pilotes. L'Atlètic de Madrid es troba còmode, molt còmode en el joc aeri. Però, dissortadament per al tècnic argentí, el que havia de ser un sistema per arribar als quarts de final amb relativa suficiència, s'ha convertit en la seva trampa, podríem dir mortal. Els dos primers gols han arribat de centrades i rematades de cap del gran protagonista de la nit: Cristiano Ronaldo. 3 a 0 i la Juve que passa als quarts i deixa l'Atlètic sense opcions de poder jugar la final més esperada, la que es jugarà al Wanda Metropolitano.

La Juventus ha començat molt forta ofensivament. El 2 a 0 de l'anada l'ha obligat a sortir molt ofensivament a la recerca d'un gol matiner que obrís l'escletxa a la defensa de l'Atlètic de Madrid. I la Juve l'ha tingut. Primer una rematada de Joao Cancelo, que ha tret Diego Godín quan el Juventus Stadium ja cantava el primer gol. Només s'havien jugat 3 minuts. De fet, la banda esquerra de l'atac italià ha estat una gran via d'aigua que l'Atlètic ha tingut problemes per taponar. A la sortida del córner que ha provocat la jugada de Cancelo ha arribat el gol de Chiellini, un gol, però, que ha estat anul·lat per l'holandès Van Roekel per una falta de Cristiano Ronaldo al porter Jan Oblak.

L'Atlètic, durant els primers minuts de joc, s'ha dedicat a defensar, dins de l'àrea, ja que la Juve els ha collat de valent. De tota manera, les sortides a la contra, aprofitant la velocitat de Griezmann, donava, també, sensació de perill. La intensitat del partit ha provocat que ben aviat, ja en el minut 20, el partit es convertís d'anada i tornada. En una d'aquestes aproximacions Koke, des de lluny, ha xutat per damunt del travesser. En el 24, un xut de Griezmann ha posat en moltes dificultats el porter Szczesny, però la jugada ha estat anul·lada per fora de joc de Moarata, que estava enmig de la trajectòria de la pilota. I quan l'Atlètic de Madrid semblava que s'havia assegut en el terreny de joc, una jugada, com no, per la banda esquerra de Federico Bernardeschi, que ha acabat a un mil·limètrica centrada al segon pal, per on ha entrat Cristiano Ronaldo superant la marca de Juanfran i establir el l'1 a 0 en el minut 26 de joc. Aquest és el segon gol de CR7 a la Champions.

En el minut 24, una falta llençada per Bernardeschi ha sortit fregant el travesser de la porteria d'Oblak. Després del gol, els dubtes han tornat a l'onze "colchonero" que s'ha vist obligat a recular encara una mica més per manntenir l'avantatge global. En el 33 Bernardeschi, molt actiu ofensivament, ha rematat de xilena, que tot i la seva espectacularitat ha sortit desviada a l'esquerra d'Oblak. Cristiano Ronaldo ha tornat a demostrar que no ha perdut les seves virtuts a l'hora de saltar i rematar de cap. Ho tornat a demostrar en el gol i en el minut 42, quan la seva rematada ha sortit desviada. A la sortida d'un córner llençat per Pjanic en el minut 44, Chiellini ha tornat a disposar d'una nova oportunitat, però aquest cop la seva remtada des del punt de penal ha estat rebutjada per Oblak per damunt del travesser. En el temps afegit -s'han afegit 2 minuts- Morata ha tingut la millor oportunitat de l'Atlètic de Madrid, però la seva rematada de cap ha sortit per damunt del travesser. L'1 a 0 al final de la primera meitat deixava tot obert a l'espera dels segons 45 minuts.

La segona part ha començat amb la Juve fent el mateix discurs. Una centrada de Cristiano en el minut 46 i rematada per Mandzukic ha estat a punt de gelar la sang als madrilenys. La sang s'ha glaçat del tot dos minuts després. Una rematada de cap, una més de Cristiano, ha significat el 2 a 0. Un gol que ha validat la tecnologia de l'ull de falcó, que ha avisat l'àrbitre que la pilota havia entrat del tot, malgrat la gran estirada que ha fet Jan Oblak. Cristiano, que només havia fet un gol a la Champions, avui, quan més ho necessitava la "Vechia Signora", ha aparegut i els seus gols han servit per empatar l'eliminatòria en el minut 48. Un resultat que ni els seguidors torinesos més optimistes haurien cregut. I dos gols que han arribat per alt, precisament un dels punts forts de la defensa atlètica.

Diego Pablo Simeone, en el 57, ha fet el primer ccanvi, donat entrada Correa en substitució de Lemar. Amb el 2 a 0 la Juventus ha continuat pressionant de valent, ara mateix el partit fa baixada per als italians i ho volen aprofitar. Tot el contrari de l'Atlètic, que té molts i molts problemes per mantenir la possessió de la pilota. De fet, la majoria de pilotes dividides se les acaba emportant l'equip italià. En el minut 65 targeta groga a Bernardeschi per unes mans. Allegri, en el 66, treu del camp Leonardo Spinazzola i dona entrada a Paulo Dybala. Més pòlvora damunt del camp. És clar que la Juve va a buscar el partit. En el 68 Chiellini i Morata, excompanys a la Juve, han tingut algunes diferències. El central italià ha fet comèdia després que Morata el toqués amb la mà. Les coses no han anat a més.

En el 69 una altra vegada CR7 ha posat l'ai al cor dels madrilenys, però finalment la seva arrencada ha quedat en no res quan ja entrava a l'àrea. Juanfran ha vist una targeta en el minut 73. En el 73 Mandzukic, amb el cap i a ras de gespa, no ha pogut connectar una centrada des de la banda dreta de l'atac italià. Simeone busca donar més profunditat a l'atac "colchonero" i treu del camp Arias i dona entrada a Vitolo en el 77. Mou fitxa Allegri, dona entrada el jove Moise Kean per un fatigat Mandzukic. És un canvi de davanter per davanter, sense cap variant tàctica, a diferència del darrer canvi de l'Atlètic. I el jove Moise Kean l'ha tingut. Una passada en profunditat de Chiellini al jove recent incorporat ha estat a punt de sentenciar el partit, però la seva rematada ha sortit fora fregant el pal.

I en el 84 ha arribat la jugada clau de l'eliminatòria, un innocent penal de Correa a Bernardeschi, per empentar-lo quan tenia tres companys que podien sortir a defensar-lo. La tensió del moment li ha costat la targeta groga a José María Jiménez per protestar. La pena màxima l'ha xutat, qui si no? Cristiano Ronaldo, que tancava la nit de la remuntada en el minut 86 amb un "hat-trick". Un cop més el portuguès ha ressorgit quan feia més falta al seu equip. Oblak no ha pogut fer res. Una Juventus que ha anat a per la remuntada des del primer instant, tal com demostra la possessió, superior al 60 per cent. El partit ha tingut 5 minuts de temps afegit, però l'Atlètic de Madrid ha baixat els braços i malgrat estar només a un gol de la classificació, la seva pobre presència ofensiva li ha costat molt car als del Cholo Simeone. Cristiano ha tornat, "hat-trick" del portuguès i la Juve als quarts de final. L'Atlètic de Simeone, eliminat.