Caster Semenya
Caster Semenya, en una imatge d'arxiu
Atletisme

La justícia suïssa dona la raó a Caster Semenya en el seu conflicte amb la IAAF

El Tribunal Federal Suprem de Suïssa ha ordenat que suspengui la nova regulació sobre les dones atletes amb elevats nivells de testosterona i permetrà que la bicampiona olímpica i tricampiona mundial dels 800 metres pugui competir sense restriccions

Actualitzat

El Tribunal Federal Suprem de Suïssa ha donat aquest dilluns la raó a l'atleta sud-africana Caster Semenya en el seu prolongat conflicte amb la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) i ha ordenat que se suspengui la nova regulació sobre les dones atletes amb elevats nivells de testosterona.

El tribunal federal suís ha ordenat la immediata suspensió d'aquesta norma i permetrà que la bicampiona olímpica i tricampiona mundial dels 800 metres pugui competir sense restriccions, segons un comunicat de la defensa de Semenya des de Lausana, seu d'aquest tribunal.

L'esportista sud-africana ha volgut donar el seu agraïment als jutges suïssos per la seva decisió i ha expressat la seva confiança que "després d'aquesta apel·lació pugui novament córrer amb llibertat".

Segons el seu assessor legal, Dorothee Schramm, la sentència garanteix a l'atleta "protecció temporal" en un cas que té "implicacions fonamentals per als drets humans de les atletes". Amb aquesta apel·lació, Semenya va recórrer el veredicte emès l'1 de maig pel Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) amb seu també a Lausana, que va avalar les disposicions de la IAAF.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut