Gavi, el nou 6 del Barça
Gavi, el nou 6 del Barça
Barça

LaLiga inscriu Gavi com a jugador del primer equip del Barça

LaLiga ha acatat la resolució de la justícia i ha donat d'alta el jugador com a membre de la primera plantilla, com desitjava el club blaugrana

Redacció Esport3Actualitzat

Passades les 18.30 d'aquest últim dia de mercat d'hivern, LaLiga ha formalitzat l'alta de Gavi com a membre del primer equip del Barça amb procedència del juvenil blaugrana. El nom del jugador andalús ja consta a l'apartat d'inscripcions de la web de l'ens presidit per Javier Tebas, així com a la pàgina de la plantilla culer. El de Los Palacios lluirà el dorsal 6 que tants anys va portar el seu entrenador, Xavi Hernández.

Gavi ja apareix a la web de LaLiga, tant a la pàgina d'inscripcions com a la de la plantilla culer
Gavi ja apareix a la web de LaLiga, tant a la pàgina d'inscripcions com a la de la plantilla culer

D'aquesta manera, l'òrgan organitzador del campionat acata la resolució judicial que ha donat la raó al FC Barcelona.

La justícia obliga LaLiga a inscriure Gavi

El jutjat número 10 del jutjat mercantil de Barcelona ha sentenciat a favor del Barça en la reclamació per poder inscriure Gavi com a jugador del primer equip i aquest mateix dimarts es pot fer efectiva aquesta inscripció. 

Segons ha avançat La Vanguardia, el Barça va portar el cas a la justícia ordinària divendres passat. La resolució judicial obliga LaLiga a fer aquesta inscripció tot i que ahir mateix Javier Tebas va insistir que el Barça havia d'aprimar la massa salarial:

"El tema de no inscriure Gavi és perquè es tracta d'una inscripció amb efectes sobre la temporada que ve i no en els propers sis mesos. Té efecte a la temporada vinent i es pot denegar una inscripció, perquè la temporada vinent el dèficit previst del Futbol Club Barcelona són més de 200 milions d'euros. Per tant, no sembla oportú acceptar aquesta inscripció."

L'òrgan presidit per Javier Tebas ha difós un comunicat valorant una resolució que ja deixava clar que ho acataria, de la mateixa manera que anunciava que s'hi "oposarà" per via judicial a través d'un recurs futur. 

Els motius del Barça per recórrer a la justícia

El Barça en un comunicat explica que ha concorregut a la justícia perquè "la no inscripció de jugador abans del tancament de la finestra implicaria la llibertat d'aquest, i per tant un perjudici molt greu i irreparable per al FC BARCELONA". El club volia evitar un escenari temible.

El Barça recorre per segon cop a la justícia ordinària

Aquesta és la segona vegada en poques setmanes que el Barça acudeix a la justícia ordinària.

L'anterior vegada va ser perquè Robert Lewandowski, el 30 de desembre --tot just fa un mes-- pogués jugar el partit contra l'Espanyol tot i la sanció de tres partits que li havien dictaminat.

Gavi ha portat l'últim model basat en la senyera, dissenyat la temporada 19-20 però que també es va utilitzar la 21-22
Gavi, inscrit com a jugador del primer equip del Barça (EFE)
Anar al contingut